NESREĆA NA JEZERU

VIDEO: TRAGIČAN KRAJ POTRAGE NA ŠODERICI Ronioci pronašli tijelo mladića, policija utvrđuje radi li se o 23-godišnjem kupaču nestalom u nedjelju

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 06.08.2018. u 08:35

Visovacko jezero, 260318.
I drugi dan traje potraga za nestalim maloljetnikom kod otoka Visovac na rijeki Krki.
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

Ilustracija

 

Cijelu noć trajala je potraga u jezeru Šoderica za nestalim mladićem koji je nestao oko 20 i 30 sati u nedjelju. Kako je prvi javio Podravski.hr, mladić u dobi od 23 godine kupao se s društvom. U jednom je trenu zaronio i više se nije pojavio, nakon čega su prijatelji pozvali pomoć.

Tijelo nesretnog mladića pronađeno je nešto prije sedam sati ujutro, doznao je portal ePodravina.hr. Glasnogovornik PU Koprivničko-križevačke Dražen Laljek potvrdio je tu informaciju, no sad slijedi utvrđivanje identiteta kako bi se potvrdilo da je doista riječ o 23-godišnjem mladiću.

U potrazi su sudjelovali mještani, vatrogasci, policija, profesionalna policijska ronilačka postrojba i civilni ronioci, pripadnici HGSS-a i drugi. Zbog loših uvjeta i mrklog mraka potraga je oko 23 sata prekinuta, no kasnije je ponovno nastavljena.

 

Potragu su u šoku pratili i brat i šogorica nestalog mladića, piše Podravski.hr.

– Krenuo je prema izlazu iz vode, bio do koljena i tada su se njegovi prijatelji okrenuli i shvatili da ga više nema – rekao je potreseni brat nestalog.

 

– Sjedio sam na obali, a unutra je bilo 20-ak kupača. Čuo sam samo: ‘Nema ga!’ Svi su s obale skočili u potragu – ispričao je jedan od očevidaca nakon što su na mjesto događaja došli otac i majka nestalog mladića.

Nesreća se dogodila ispred Ribičkog doma na Šoderici.

Izdvajamo