TONI ETEROVIĆ

VLASNIK PORTALA UDARNO NA SLOBODI Do daljnjega ne smije na internet: 'Podmeće mi bankarski lobi!'

 Facebook

Toni Eterović, vlasnik i urednik portala Udarno.com, pušten je u ponedjeljak iz pritvora nakon što je na Bilicama proboravio skoro puna dva mjeseca pod sumnjama za prijevare, piše Slobodna Dalmacija .

Eterović je uhićen u prosincu prošle godine uz optužbe da je lažirao humanitarnu akciju za pomoć teško bolesnom djetetu. Priča o bolesnom djetetu je, kako tvrdi Državno odvjetništvo, bila izmišljena, svi podaci i fotografije lažni, a Eterović je osumnjičen da je prikupljeni novac, 106 000 kuna i još oko 19 tisuća kuna u devizama, strpao u džep.

Dok je boravio u pritvoru, uslijedile su nove kaznene prijave. Tako je prošlog tjedna osumnjičen da je prevario 25 gradova i županija uz pomoć udruge koju je osnovao. Gradovi i županije platili su mu donacije, ukupno 68 tisuća kuna, za organiziranje zabavno-umjetničkih programa koji, međutim, nikad nisu održani.

Osim toga, Državno odvjetništvo tereti ga da je prevario i korisnike kredita RBA zadruga. Tvrde da je ove ljude, oko čijih se prava prilično angažirao i kroz rad na svojem portalu i kroz medijske nastupe, prevario na način da im je lažno tvrdio da je oformio tim odvjetnika i stručnjaka koji će ih zastupati u zemlji i inozemstvu kako bi se zaustavile ovrhe nad njihovih nekretninama i poništili ugovori o zaključenim kreditima.

Na ime članarine i materijalnih troškova vođenja postupaka, sumnjiči ga Državno odvjetništvo, od ljudi je izvukao 156 tisuća kuna. Eterović je nudio novčano jamstvo u zamjenu za pritvor, no ono je odbijeno.

U ponedjeljak je ipak pušten, sud je prihvatio prijedloge njegove braniteljice Ane Perković Žaja pa je Eteroviću, dok je na slobodi, zabranjen pristup društvenim mrežama i portalu Udarno.com, mora se redovito javljati u Policijsku postaju i ne smije kontaktirati sa svjedocima.

Eterović je ranije tvrdio da je cijeli postupak osveta bankarskog lobija i pokušaj da ga se ušutka. Njegova braniteljica Ana Perković Žaja ne sumnja da će Eterović dokazati nevinost:

- Moj branjenik je možda aljkavo vodio poslovne knjige, a sve ostalo je prenapuhano. Moj branitelj odlučno tvrdi da je nevin i da je sve namješteno. Imamo dovoljno i svjedoka i dokaza da mogu reći kako će sigurno u uslijediti preobrat u postupku kada on dobije priliku braniti se, piše Slobodna Dalmacija .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:02