PALJEVINA

VLASNIK ZAPALJENOG SKLADIŠTA AUTOMOBILA KOD SAMOBORA 'Kamere su snimile muškarca koji mi je podmetnuo požar'

 
 Dušan Miljuš / HANZA MEDIA

Na noćnoj snimci nadzorne kamere vidi se silueta koja reže ogradu i šator te ubacuje nešto nakon čega je buknuo požar, a za pet minuta vatra je već progutala vozila.

I to je nedvojbeni dokaz da je požar u kojem su za više od milijun kuna oštećene tri tvrtke - Gabrek GT iz Strmca Samoborskog, KON-VIS iz Zagreba te Porsche Leasing oštećene za više od milijun kuna - šest je automobila izgorjelo, 11 zahvaćeno požarom, a još velik broj auta vatra je oštetila.

Krađa dijelova

Kristijan Gabrek snimke je predao policiji. Poslovni prostor od 1. siječnja 2017. godine iznajmio je poduzetniku M. C., vlasniku tvrtke KON-VIS d.o.o. Vrlo brzo, prije točno godinu dana, došla je policija po autodijelove koji su bili uskladišteni u Gabrekovu prostoru. Kako smo neslužbeno doznali, poslovni partner, Karlovčanin V. V. prijavio je svog kompanjona M. C. za krađu dijelova koje je on dovezao iz Karlovca gdje su dotad bili uskladišteni. Kristijan Gabrek potvrdio nam je da je policija bila prije godinu dana.

HANZA MEDIA

- Došli su policajci iz Samobora po nalogu policije iz Karlovca i ti autodijelovi su odvezeni i vraćeni V. V. Ja sam morao biti svjedok tog policijskog postupanja - rekao nam je Gabrek. Oštećeni M. C., kako smo doznali, bio je u partnerstvu s V. V. Međutim, prije otprilike godinu dana njih su se dvojica izgleda razišli i nakon što je M. C. odvezao dijelove iz Karlovca, V. V. ga je prijavio za krađu. Policija je uhitila i privela M. C. koji je neko vrijeme proveo i u pritvoru.

Dijelovi su bili u Strmcu jer je on tvrdio da za njih ima račun. Ali, ipak su odvezeni i M. C. je podnio tužbu protiv bivšeg poslovnog partnera, ali i karlovačke policije koja je vodila cijeli slučaj dok je samoborska policija samo postupala po zamolbi karlovačkih kolega. Što se još događalo, ni Kristijanu Gabreku nije poznato.

Snimka u policiji

- Zgorelo je sve! rekao mi je čuvar koji me probudio. Kad sam došao u firmu, vatra je bila ugašena. Nakon što sam vidio snimku kamere, bilo mi je jasno da je požar podmetnut. Tu je snimku uzela policija. Vatrena je stihija sve progutala u samo pet minuta - rekao nam je jučer Kristijan Gabrek. Na zgarištu na kojem je dan ranije netko zapalio prostor u kojem su bili automobili, dijelovi i gume još jučer se osjećao miris paljevine.

Kao što smo već pisali, požar je prvi u srijedu oko 3.30 sati primijetio čuvar koji je odmah zvao 193 i vrlo brzo je došlo osam vatrogasnih vozila sa 22 vatrogasca, koji su brzo uspjeli ugasiti vatru koja je zahvatila i nadstrešnicu napravljenu od šatorskog krila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:55