DJEČAK SE DOBRO OPORAVLJA

'Vodila sam ga na trening u karate klub, a onda je iznenada dojurio motociklist, dijete pogodio ručkom upravljača, istrgnuo mi ga iz ruku i oborio'

    AUTOR:
    • Ante Talijaš

  • OBJAVLJENO:
  • 08.09.2018. u 11:51

Ranko Šuvar/Cropix / Ante Talijaš

 

Četverogodišnji dječak stabilno je i nije vitalno ugrožen nakon što ga je 28-godišnji motociklist Yamahom pokosio na pješačkom prijelazu u središtu Šibenika ispred 'stare pošte' dok je s majkom, držeći je za ruku, prelazio cestu. Odlične su to vijesti nakon što su mališanu u šibenskoj bolnici konstatirane teže ozljede. Naime, dječak je zadobio površinske ozljede glave i napuknuće jedne koščice lica te je preventivno upućen na Odjel za maksilofacijalnu kirurgiju u Kliničkom bolničkom centru Split.

- Moje dijete bit će dobro. Nakon pregleda na maksilofacijalnoj kirgurgiji, liječnici su zaključili da nije potrebna operacija. Lice mu je natečeno, ima podljeve, sve to ružno izgleda, ali najvažnije je da nije vitalno ugrožen - kazala nam je dječakova majka Ana Ljubić, inače patronažna medicinska sestra u šibenskom Domu zdravlja.

Pred očima su joj i dalje slike stravičnog trenutka naleta motocikla i udar u njezinog sinćića, koji pukom srećom nije završio s gorim posljedicama.

- Vodila sam dijete prvi dan na trening u karate klub. Pred pješačkim prijelazom zaustavilo se taksi kombi vozilo i držeći dijete za ruku krenuli smo preko prijelaza. Odjednom je dojurio motociklist iz smjera Poljane prema rivi, zaobišao taksi vozilo s lijeve strane i naletio na nas. Dijete mi je pogodio ručkom volana, istrgao mi ga iz ruku i oborio na cestu. Mali je jako plakao, a lice mu je bilo obliveno krvlju, najviše je krvarilo iz predjela oka. Unatoč svemu, iskustvom iz medicinske struke ostala sam pribrana, stalno sam pričala sa sinom koji je bio pri svijesti, a to mi je bio znak da nije zadobio ozljede mozga. Vozač taksija odmah je zvao Hitnu, koja došla vrlo brzo, svaka im čast. Zahvalila bih se svima koji su pomogli u zbrinjavanju moga djeteta - ispričala nam je Ana Ljubić, u čijem se glasu osjetilo olakšanje nakon što su liječnički pregledi i u splitskoj bolnici pokazali da neće biti trajnijih i ozbiljnijih zdravstvenih problema po njezino dijete.

Ante Talijaš

Pješački prijelaz na kojem se dogodila nesreća

 

O ovoj prometnoj nesreći, kao što smo već pisali, iz policije su izvijestili da je 28-godišnji motociklist na Yamahi vršio pretjecanje vozila ispred sebe preko pune središnje crte, a u trenutku kad se to vozilo zaustavilo ispred obilježenog pješačkog prijelaza radi propuštanja pješaka. Uslijed toga je svojim prednjim desnim dijelom motocikla udario u dijete, koje je vodila majka, a koji su prelazili kolnik tim obilježenim pješačkim prijelazom i u trenutku prometne nesreće su se nalazili na sredini kolnika. Protiv 28-godišnjeg vozača motocikla policija je Općinskom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo