EA Canada razvija novi Star Wars naslov za next-gen konzole

EA Canada razvija novi Star Wars naslov za next-gen konzole

Kao što vjerojatno već znate Disney je kupio sva prava na Star Wars franšizu, još prije koju godinu. Nedugo nakon toga su zatvorili Lucasarts, legendarnog developera, kojem u zadnje vrijeme i nije išlo baš najbolje. U svibnju ove godine su se Disney i EA, dva možda najveća konglomerata u svijetu zabave, udružila preko ekskluzivnog ugovora za Star Wars igre. Ovo je ono što slijedi.

Prvo je bio najavljen novi Battlefront na kojem će raditi DICE, ekipa koja stoji iza Battlefield serijala, a sada smo dobili informaciju o novom open-world naslovu iza kojeg stoji EA Canada i Visceral Games. S obzirom da se EA većinom bavi produkcijom i distribucijom, a manje razvojem samih igara vjerujemo da će većinu posla obavljati Visceral Games, najpoznatiji po Dead Space serijalu.

Dobra vijest je činjenica da etablirani studio stoji iza Star Wars igre koju već dugo čekamo. Zadnja kvalitetna avantura smejštena u SW svijet je bila prije više od 3 godine (Star Wars: The Force Unleashed II), no zbog ovog open-world obećanja, vjerujemo da bi to mogao biti neki RPG u stilu KotOR-a, čiji bismo treći nastavak, spiritualni nastavk i/ili remake igrali iste sekunde.

Ekskluzivni ugovor koji EA posjeduje na sve vezano za SW će trajati narednih 10 godina, a koliko god ih voljeli ne voljeli, mora se priznati da imaju nekoliko jakih developera koji rade za njih, poput već spomenutih DICE-a i Visceral Gamesa, a nemojmo ni zaboraviti da i BioWare radi pod EA logotipom. Mi se samo nadamo da će prije ili kasnije upravo do njih doći direktiva za novi SW RPG koji nije MMO, već fantastično single player iskustvo koje nam itekako znaju pružiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 23:27