NAJCRNJI DANI ZA BLIŽNJE

FOTO: OVO SU IMENA I LICA SVIH UBIJENIH U TERORISTIČKOM NAPADU Bili su mladi, neke je čekalo vjenčanje...

Trojica napadača zaletjela su se velikom brzinom kombijem u pješake na London Bridgeu i nakon toga noževima napadali prolaznike na ulicama i posjetitelje obližnjih barova u Borough Marketu. Usmrtili su osam, a ozlijedili 48 ljudi.
 Policija, Facebook

Francuski državljanin koji je smatran nestalim nakon napada u subotu u Londonu pronađen je mrtav, čime se ukupni broj žrtava tog terorističkog napada popeo na osam. Svih osam ubijenih identificirani su, a njihova imena i fotografije objavljivali su članovi obitelji i prijatelji na društvenim mrežama.

Podsjetimo, trojica napadača zaletjela su se velikom brzinom kombijem u pješake na London Bridgeu i nakon toga noževima napadali prolaznike na ulicama i posjetitelje obližnjih barova u Borough Marketu. Usmrtili su osam, a ozlijedili 48 ljudi.

Business Insider donosi pregled imena žrtava.

1. Xavier Thomas

Xavier je bio prva žrtva koju je policija pronašla. Njegova djevojka Christine Delcros bila je s njim i onda je među teško ranjenima. U utorak je morala na dvosatnu operaciju zbog slomljene zdjelice, piše Telegraph.

2. Ignacio Echeverria (39)

Smrt direktora jedne od najvećih financijskih institucija na svijetu, HSBC-a, potvrdila je njegova sestra. Španjolska vlada objavila je priopćenje u kojem ističu žaljenje zbog smrti svog državljanina, "koji se tijekom napada hrabro borio za druge oko sebe".

- To nas mora podsjećati na to da moramo biti složni u borbi protiv terorizma, protiv onih čiji je jedini jezik nasilje i teror - objavile su španjolske vlasti.

3. Sebastian Belanger (36)

36-godišnji Francuz treća je žrtva terorista. Bio je kuhar koji je radio u restoranima diljem Londona, a u vrijeme napada gledao je utakmicu u pubu u Borough Marketu. Madlen Langmeyer koji ga je poznavao napisao je na Facebooku da nema riječi kojima bi opisao tugu koju osjeća.

- Bio je nevjerojatan, pristojan i dobar čovjek. -

4. Sara Zelenak (22)

Majka Sare iz Australije potvrdila je da su joj iz Londona javili vijest o smrti njezine kćeri. "- Pronašli su joj tijelo i DNK provjerom utvrdili da se radi o Sari. Hvala svima na porukama podrške i ljubavi. -

22-godišnjakinja se tijekom napada i gužve odvojila od društva, nakon čega je smatrana nestalom. Uskoro su je pronašli mrtvu.

5. Alexandre Pigeard (27)

Francuski mediji naveli su Alexandrea kao četvrtku žrtvu napada. Bio je u samom središtu napada u Borough Marketu, gdje je radio kao konobar. Vlasnik Boro Bistroa, čiji je Alexandre zaposlenik bio, svjedočio je o trenucima kad je krenulo krvoproliće.

- Napadač je uletio i odmah napao jednu mušteriju. Ja sam uspio pobjeći, ali moj prijatelj Alexandre nije stigao. Terorist ga je ubo nožem u vrat. -

Obitelj 27-godišnjaka potvrdila je da je preminuo od posljedica uboda dok je radio na terasi kafića u kojem se zaposlio prije devet mjeseci.

- Alexandre je bio divan sin, savršen brat i mladi muškarac kojeg su voljeli svi koji su ga imali prilike upoznati. Svi njegovi prijatelji pamtit će ga po dobroti i humoru. -

6. Kirsty Boden (28)

Za smrt 28-godišnje Kirsty čulo se među prvima. Bila je medicinska sestra, a oni koji su je poznavali je opisuju kao "najdarežljiviju osobu koju su imali u životu". Njezina obitelj je objavila da je Kirasty izgubila vlastiti život dok je trčala prema mjestu napada da bi pomogla ozlijeđenima.

- Ponosni smo na njezinu hrabrost u kojoj je zadnji put pokazala da je uvijek mislila na druge, nesebično i herojski, kakva je bila cijeli svoj život. Kirsty, volimo te i nedostajat ćeš nam - stoji u objavi obitelji i bližnjih.

7. James McMullan (32)

James je odrastao u Londonu, a smrt je potvrdila njegova sestra Melissa McMullan. Za Sky News je rekla da joj je brat tu večer izašao u pub, i da nema riječi koje bi opisale kolika je inspiracija bio za sve oko sebe.

8. Chrissy Archibald (30)

Chrissy je bila volonterka u domu za beskućnike, a pripremala se na skoru svadbu. Njezina obitelj potvrdila je da je ubijena u napadu. - Bila je osoba koja je čvrsto vjerovala da su svi jednaki u srcu i da zaslužuju jednako poštovanje. Ipak, nikad ne bi mogla razumjeti bezosjećajnost napadača koji su ovo počinili. -

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:48