NOGOMETNA MAFIJA

Afera Offside: Agić i još četvorica priznali namještanje

Zagreb, 180411. Trgovacki sud u Amrusevoj.Sudjenje optuzenima u aferi Offside.Na slici: Jasmin Agic.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX

ZAGREB - Još sedam nogometaša priznalo je sudjelovanje u namještanju utakmica u aferi Offside danas na sudskom pripremnom ročištu.

Uz Marija Čižmeka iz sesvetske Croatije, koji je već tijekom USKOK-ove istrage priznao da je primao novac za namještanje utakmica, kao i Dario Šušak, a djelomično i Nikola Melnjak, danas su to učinila još četvorica nogometaša, od kojih je najpoznatiji Jasmin Agić.

Sudsko vijeće odgodilo je pripremno ročište za sedam dana kako bi se nadležni zamjenik ravnatelja USKOK-a očitovao o potrebi provođenja pojedinih dokaznih prijedloga obrane.

Podsjetimo, trojica organizatora kladioničarskih prijevara, Vinko Šaka, Dino Lalić i Admir Suljić, sklopili su nagodbe s USKOK-om i osuđeni su već na sjednici optužnog vijeća, a nagodbe su postigli i nogometaši Mario Darmopil te Danijel Mađarić i menadžer Mario Marenić.

Tako se sada postupak vodi protiv 15 optuženika, od kojih praktično polovica priznaje namještanja poraza vlastitih klubova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:09