NOVI UGOVOR

AGROKOR PRODAO PET TRGOVAČKIH CENTARA Transakcija od 67 milijuna eura

Ivica Todorić , većinski vlasnik koncerna Agrokor, potpisao je 67 milijuna eura vrijedan “sale and lease back” ugovor s nekretninskim fondom W. P. Carey, priopćeno je jučer.

Kako kažu u W. P. Careyju, riječ je o prodaji pet velikih trgovačkih objekata Konzuma, koje Agrokor potom uzima u dugoročni najam od 20 godina.

Ovo je peti po redu Agrokorov ugovor s poznatim investicijskim fondom čije ulaganje u nekretnine trenutno premašuje 15 milijardi dolara. ‘Sale and lease back’ poslovi omogućuju tvrtkama da uz siguran ugovor o dugoročnom najmu dođu do keša.

“W. P. Carey nastavlja biti naš dugoročni partner i alternativni izvor kapitala. Ova veza nam je postala posebno važna s obzirom na to da pripremamo velike akvizicije i ekspanziju u regiji”, izjavio je pri potpisivanju ugovora Ivica Todorić, misleći pritom na kupnju Mercatora. Ovo je inače peti po redu ugovor između Agrokora i W. P. Careyja, a ukupna je vrijednost dosadašnjih poslova gotovo 260 milijuna eura.

Opet ništa od prodaje Mercatora?

Slovenski portal siol.net jučer je objavio da bi mogao propasti i deveti pokušaj prodaje Mercatora Agrokoru, koji je kupoprodajni ugovor za slovenski trgovački lanac potpisao u lipnju (zaključenje posla očekuje u idućim mjesecima). Kao razlog se navodi da Agrokor ne može prikupiti novac za 452 milijuna eura vrijednu transkaciju. U Agrokoru nisu htjeli komenti navedene informacije. ( D. J.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 01:57