MOGUĆA ČEKANJA

AKO PLANIRATE NA PUT ZA PRODUŽENI VIKEND, OBAVEZNO PROČITAJTE UPUTE HAC-a: Očekuju se gužve na autocestama, pogledajte najzagušenije dionice

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 19.06.2019. u 11:54

Tomislav Krišto/CROPIX

Uoči produženog vikenda Hrvatske autoceste izdale su priopćenje u kojem navode kako se očekuju gužve na autocestama.

- Pred nama je produženi lipanjski vikend te se očekuje i veći priljev vozila te moguća kraća čekanja na naplatnim postajama:  Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena i Bregana kao i velika gustoća prometa na autocesti, naročito na dionici Zagreb-Karlovac. Pojačani promet u smjeru juga (prema moru) očekuje se već danas  u popodnevnim satima, kao i u  petak, 21. lipnja u popodnevnim satima. U subotu, 22. lipnja u jutarnjim satima očekuje se pojačani promet uslijed dolaska inozemnih turista. Pojačani promet očekuje se u nedjelju, 23. lipnja kad se očekuje povratak  inozemnih vozača prema unutrašnjosti odnosno u utorak, 25. lipnja prilikom povratka hrvatskih državljana - pojasnili su iz HAC-a.

Ističu kako su na autocestama završeni svi veći radovi, a u zonama onih radova koje nisu mogli završiti do početka sezone bit će osigurana maksimalna protočnost s po dvije prometne trake u svakom smjeru.

Strpljenje i oprez

- U zonama izvođenja radova bit će pojačano praćenje stanja prometa i po potrebi dodatna zaštita začelja kolone prikladnom i prilagodljivom  privremenom signalizacijom - ističu. Objavili su i popis radova.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Dubrovnik u sklopu dogradnje čvora Dugopolje (radovi premještanja portalne konstrukcije) u periodu od 19.06.2019. godine, od 23:00 sata do 20.06.2019. godine, do 03:00 sata zatvorit će se dionica od čvora Vučevica do čvora Dugopolje (samo smjer Dubrovnik). Promet će se voditi obilaznim pravcima te se ne očekuju zastoji.

Na dionici autoceste Rijeka-Zagreb od čvora Vrbovsko do čvora Ravna Gora u smjeru Rijeke, zbog sanacije asfaltnog zastora kolnika od km 17+150 do km 23+350 za promet je zatvoren kolnik u smjeru Rijeke, te se promet odvija dvosmjerno u smjeru Zagreba s dvije prometne trake u smjeru Rijeke i jednom prometnom trakom u smjeru Zagreba. Predviđeno vrijeme završetka radova je do 15.07.2019. godine.

U slučaju pojačanog prometa moguće je stvaranje zastoja i kolona vozila u prilaznoj zoni radova.

Vozačima možemo samo preporučiti da se uoči putovanja naoružaju strpljenjem i oprezom, te na put ponesu dovoljne količine vode i drugih potrepština kako se putovanje ne bi pretvorilo u noćnu moru.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo