ZNAČAJNA PORUKA PREDSJEDNIKA

'AKO SE USTAVNI ZAKON NE ŽELI POŠTIVATI, TREBA GA MIJENJATI' Josipović reagirao na prosvjed u Vukovaru

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 03.02.2013. u 11:44

Robert Fajt / CROPIX

MUENCHEN - Ako ne postoji želja da se ustavni zakon poštuje, onda zakon treba mijenjati, ocijenio je hrvatski predsjednik Ivo Josipović u nedjelju komentirajući prosvjede u Vukovaru u vezi s uvođenjem ćirililce.

Josipović očekuje od stranaka u Hrvatskoj da građanima objasne zašto je važno poštovati zakon.

"Ja očekujem od stranaka u Hrvatskoj, posebice od onih koji su sudjelovale u vladama da građanima objasne koja je važnost poštivanja ustavnog zakona, a ako se zakon ne želi poštivati, onda ga se mora mijenjati", rekao je u Muenchenu gdje sudjeluje na sigurnosnoj konferenciji.

FOTO: 'MILANOVIĆU, NE TESTIRAJ I NE IZAZIVAJ VUKOVARSKE BRANITELJE!' Poručili premijeru sa skupa protiv ćirilice

"Javno izražavanje nečijeg mišljenja jest nešto što je demokratski, ali naravno treba znati za što se zalažemo", rekao je Josipović.

"Hrvatska pitanje prava nacionalnih manjina rješava na načn predviđen ustavnim zakonom, pitanje uvođenja jezika i pisma dio je programa koji je imala i prošla vlada u kojoj je SDSS bio u koaliciji, pa i sadašnja vlada", rekao je.

EKSKLUZIVNA REPORTAŽA IZ VUKOVARA Ćirilica će nevidljivi zid koji dijeli Hrvate i Srbe pretvoriti u betonski

Oko 20 tisuća ljudi prosvjedovalo je u subotu u Vukovaru protiv uvođenja ćirilice u tom gradu. Na skupu "Za hrvatski Vukovar-ne ćirilci" zatraženo je da hrvatska vlada "posluša" glas Vukovaraca i odustane od provedbe Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina u Vukovaru i uvođenja dvojezičnosti, a premijeru Zoranu Milanoviću je poručeno da "ne testira i ne izaziva vukovarske branitelje".

Izdvajamo