PREPUCAVANJA PRED IZBORE

ANKA MRAK TARITAŠ LJUTA NA SANDRU ŠVALJEK 'Ono što je rekla je čista manipulacija. Mogu i ja slično govoriti, ali ne želim vrijeđati njezine birače'

Ranko Šuvar / Ronald Goršić / Hanza Media

- Svjesna sam da posljednji dani duge i iscrpljujuće kampanje izazivaju umor i nervozu kod svih kandidata. Također, atmosferu dodatno podgrijavaju i rezultati nekoliko anketa koje su predstavljene ovog tjedna. Teze gospođe Švaljek da je glas za mene ustvari glas za Milana Bandića, osim što obezvrjeđuje logiku prava na politički izbor, predstavljaju i čistu političku manipulaciju. Kada bih ja, na primjer, temeljem rezultata posljednjih anketa izjavila da je glas za Sandru Švaljek bačen glas, vjerojatno bih bila u pravu s aspekta predstavljenih brojki, ali bih time uvrijedila svakog birača gospođe Švaljek oduzimajući mu pravo na vlastiti politički izbor - objavila je na svome Facebook profilu Anka Mrak Taritaš koja ni ovaj put protukandidatkinji Sandri Švaljek nije ostala dužna na njene političke provokacije.

Naime, prema anketama u drugi krug izbora grdonačelnika Zagreba ulaze aktualni gradonačelnik Milan Bandić i Mrak Taritaš. Sandra Švaljek po anketama nema šanse za drugi krug, no kada bi ih imala, šanse za pobjedu nad Bandićem bile bi joj veće nego Mrak Taritaš, kandidatkinji HNS-a i SDP-a.

- Kako u životu, tako i u politici čovjek mora znati pobjeđivati, ali i gubiti. Ujedno koristim ovu priliku pozvati sve Zagrepčanke i Zagrepčane da izađu na izbore i izaberu ljude koji će ih predstavljati naredne 4 godine i u njihovo ime donositi odluke u korist svih građana - napisala je Mrak Taritaš.

 

ELIPSO

Izdvajamo