OSTALI BEZ SVEGA

APEL JAVNOSTI ZA POMOĆ UNESREĆENIMA U HRVATSKOJ KOSTAJNICI 'Curica od dvije i pol godine i 9-godišnji dječak trebaju odjeću, evo kako im pomoći'

 Srđan Vrančić / CROPIX

Dr. Željka Josić iz Siska, saborska zastupnica, obratila se hrvatskoj javnosti „Apelom za pomoć našem Pounju“. „U samo nekoliko minuta 10-ak obitelji u Hrvatskoj Kostajnici izgubilo je sve u odronu zemlje, a brojne obitelji u borbi su s rijekom Unom. Molim sve vas, sve moje prijatelje, sve dobre ljude da pomognete stradalim građanima Hrvatske Kostajnice.

Za obitelji kojima su kuće srušene u odronu hitno su potrebne higijenske potrepštine, ručnici, trenirke, obuća i donji veš. Među njima je i dvoje djece, curica stara 2,5 godine i dječak od 9 godina pa molim one koji imaju dječju robu da i nju doniraju. Ljudima koji se bore s poplavama neophodna je pitka voda, konzervirana hrana i mlijeko.

Molim sve vas koji ste u mogućnosti da pomognete ovim ljudima koji su ponovno ostali bez svojih domova“, napisala je na svojem FB profilu dr. Josić. Istovremeno je dopisom zatražila od robnih rezervi da se odmah u Kostajnicu upute paketi pitke vode, odjeće, hrane i da se stradalim obiteljima osigura smještaj u APN-ovim kućama, a ne u kontejnerima.

Informacije kako pomoći građani mogu dobiti u Crvenom križu Hrvatska Kostajnica na broj telefona 044/851-080 ili mobitel 098 628328. „Pomozite, jer dobro je činiti dobro!!!!!“, apelira saborska zastupnica dr. Josić.

Sisačka biskupija izvijestila je kako će se ravnatelj Hrvatskog Caritasa Fabijan Svalina, ravnateljica Caritasa Sisačke biskupije Kristina Radić te generalni vikar Sisačke biskupije Marko Cvitkušić susresti u četvrtak, 15. ožujka u 11 sati u Hotelu Central u Hrvatskoj Kostajnici, sa stradalima u odronima zemlje i uručiti im jednokratnu pomoć od 2.000 kuna po osobi.

Tom prigodom predstavnici Caritasa susret će se i s gradonačelnikom Hrvatske Kostajnice Daliborom Bišćanom te članovima Stožera za zaštitu i spašavanje Sisačko-moslavačke županije kako bi se dogovorili daljnje mjere pomoći stradalima u odronima zemlje i poplavama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:01