INCIDENT

AVIONU CROATIA AIRLINESA NA LETU ZA BEČ NAPUKNULO VJETROBRANSKO STAKLO Ponovno problemi s Dashom, odmah je vraćen u zračnu luku u Zagrebu

 CROPIX

Zrakoplov Croatia Airlinesa koji je u subotu ujutro iz Zagreba poletio za Beč, ubrzo je vraćen u Zračnu luku Zagreb zbog napuknuća vjetrobranskog stakla na pilotskoj kabini.

Iz Croatia Airlinesa priopćili su da je zrakoplov preusmjeren natrag prema točno propisanim sigurnosnim procedurama za takve događaje te je sletio sigurno sa 66 putnika. Niti u jednom trenutku nitko nije bio ugrožen.

Priopćenje iz Croatia Airlinesa prenosimo u cijelosti:

‘Tijekom početne faze jutrošnjeg leta Croatia Airlinesa iz Zagreba u Beč (broj leta OU443) došlo je do napuknuća vjetrobranskog stakla na pilotskoj kabini zrakoplova Dash 8-Q400.

U skladu s točno propisanim kompanijskim sigurnosnim procedurama za ovakve događaje, koji se testiraju još prigodom projektiranja zrakoplova i za koje su pilotske posade Croatia Airlinesa školovane i uvježbane, zrakoplov je preusmjeren u ZL Zagreb te je sletio sa 66 putnika.

Ovakve situacije uključuju preventivno obavještavanje odredišne zračne luke, što je također uobičajeno i točno propisano u civilnom zrakoplovstvu.

Naglašavamo da sigurnost putnika i članova posade na letu OU443 ni u jednom trenutku nije bila ugrožena te da su piloti striktno primijenili predviđenu sigurnosnu proceduru. Također, treba naglasiti kako je vjetrobransko staklo pilotske kabine sastavljeno od više slojeva i ima dodatna ojačanja, odnosno da je projektirano tako da ovakve i slične situacije ne ugroze sigurnost letenja.

Dakle, na letu OU443 nije bilo nikakve drame, panike ili uzbune, nego je riječ o strogo kontroliranom događaju u kojem je sigurnost letenja zadržana na najvišoj mogućoj razini.

Zrakoplov Dash 8-Q400 privremeno je povučen iz prometa, a zamjena vjetrobranskog stakla obavit će se u tehničkom središtu tvrtke, koja se nalazi upravo u ZL Zagreb.

O putnicima s leta OU443, kao i povratnog leta OU444 Beč - Zagreb, vodi se sva pripadajuća skrb. Tako je većem dijelu putnika s navedenih letova već osiguran prijevoz na letovima partnerskih kompanija Croatia Airlinesa te su oni već stigli do svojih krajnjih odredišta.

Croatia Airlines ispričava se svim putnicima zbog neplaniranog poremećaja u planiranom putovanju.’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:54