ZAGREBAČKI GRADONAČELNIK

BANDIĆ 'O GUP-u će se ponovno raspravljati u najkraćem zakonskom roku, za pametne dosta. HDZ? Ta saga je prošla i svatko je izvukao pouku'

Milan Bandić
 Bruno Konjević / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić osvrnuo se danas na medijske napise o mogućnosti njegove odmazde i otkaza HDZ-ovim kadrovima iz gradskih tvrtki nakon pada GUP-a.

Bandić kaže da je o tome već rekao sve što je imao i da nema novih komentara, javlja N1.

'Od petoga do danas pogledajte sve što sam govorio. I nijednu riječ neću reći, sve sam rekao, za pametne dosta. Ni jednu riječ nema šanse da iz mene izvučete, jedino možete kliještima ili pištoljem', rekao je Bandić i dodao da će se nova rasprava o zagrebačkom GUP-u dogoditi u najkraćem zakonskom roku, javlja N1.

U emisiji Radija Sljeme "Zagrebi po Zagrebu" Milan Bandić rekao je da gradska uprava ide u potpuno nove izmjene Generalnog urbanističkog plana, a da će javna rasprava biti prije ljeta, javlja HRT.

Na pitanje je li ga iznevjerio koalicijski partner HDZ i jesu li jučer intenzivno pregovarali Bandić nije izravno komentirao postupke zastupnika HDZ-a u Skupštini, ali je naglasio da se ništa ni s kim nije dogovarao.

- Ja sam povukao svoje amandmane. Onda ne mogu prihvatiti amandmane iz istih razloga i koalicijskih partnera. Htio sam da se ne zaustavlja razvoj grada. Nije bilo razumijevanja i dogodilo se što se dogodilo. Ta saga je prošla i svatko je izvukao pouku, rekao je.

Sukladno važećim propisima, kaže Bandić, može predložiti Skupštini nakon tri mjeseca na novo razmatranje postojeći prijedlog izmjena i dopuna GUP-a bez amandmana, koji je nedavno u Skupštini pao.

"Stoga pozivam svu zainteresiranu javnost, posebice građane i stručnu javnost da svojim konstruktivnim prijedlozima doprinesu još više kvaliteti rasprave i stručnih rješenja na kojima će se temeljiti budući plan koji će doprinijeti strateškom razvoju Zagreba, s posebnim osvrtom na potrebe građana i poslovne zajednice", kazao je Bandić.

Vezano uz najavu potpuno novih izmjena GUP-a, Bandić odgovara da su već sada postojeće izmjene i dopune GUP-a zastarjele.

"Pokrećemo inicijativu za novu javnu raspravu. I mogu reći da će se ona održati prije ljeta", rekao je.

Bandić je naveo da je naložio svim svojim stručnim službama da poduzmu sve korake da pripreme stručne podloge potrebne za izradu novog plana, odnosno GUP-a "koji građani zaslužuju".

Stoga je ponovno pozvao nadležno Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i njegovog ministra da u što kraćem roku donesu pravilnik i potrebne propise i na taj način "stvore preduvjete za razvoj gradova, pa i glavnog grada Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:25