PROPAO POSAO

Bandić Prgometovu bratu htio isplatiti 169.250 kn za uskrsno uređenje grada

 Goran Mehkek / CROPIX

Gradonačelnik Milan Bandić planirao je prigodno dekorirati Zagreb za Uskrs, a odluku da se tvrtki brata Drage Prgometa, predsjednika zagrebačke Gradske skupštine, za taj posao isplati 169.250 kuna donio je na dan kad je Nacionalni stožer najavio 30-dnevno zatvaranje svih uslužnih objekata zbog epidemije koronavirusa.

Narudžbenica

No, nakon što je portal Telegram jučer objavio članak, od glasnogovornice gradonačelnika Bandića dobili smo odgovor da je “prije dva dana, 24. ožujka, gradonačelnik donio odluku da nema ukrašavanja Grada Zagreba za uskrsne blagdane”.

“Poništio je predmetnu narudžbenicu, kao i sve druge postupke vezane uz ukrašavanje grada”, stoji u odgovoru Bandićeve glasnogovornice. Međutim, o tome, čini se, do zaključenja ovog broja nisu obavijestili brata predsjednika zagrebačke Gradske skupštine Drage Prgometa, Miju Prgometa, vlasnika tvrtke Armus d.o.o. kojoj je Grad Zagreb temeljem jednostavne nabave bio dodijelio spomenuti posao.

- U trenutku kad je gradonačelnik Bandić potpisao tu odluku, to mi se nije činilo sporno. Nećemo svi sad umrijeti jer je epidemija, zašto se grad ne bi ukrasio? Pa život ide dalje. Ali, s obzirom na to da se u međuvremenu dogodio potres, jutros smo ponudili Gradu Zagrebu da ukrasimo metropolu, ali da novac koji nam je trebao biti isplaćen uplate u fond za obnovu od posljedica potresa - rekao nam je Mijo Prgomet. Tvrdi da njegova tvrtka inače ne posluje s Gradom Zagrebom, upravo zato da se ne bi našao u ovakvoj situaciji.

- Posao ukrašavanja grada Zagreba radili smo već jednom prije nekoliko godina u povodu proslave Nove godine. Ovo bi sada bio drugi put da to radimo. Naši stalni klijenti su uglavnom HEP i privatne tvrtke - kazao je Mijo Prgomet i dodao da nema govora o sukobu interesa, nego su se javili na natječaj jer posluju na tržištu.

Prihod i dobit

- Posao nam je dodijeljen temeljem jednostavne javne nabave, ali kao najpovoljnijem ponuditelju. Uprava Armusa je na prvom sastanku nakon potresa 26. ožujka donijela odluku o donaciji. Istu smo poslali u Grad Zagreb u podne. U 13 sati je portal Telegram objavio članak. Potom je isti objavio portal Index koji kaže kako smo se predomislili. Ne znam oko čega. Narudžbenica je potpisana 18. ožujka. To nije u mojoj domeni odgovornosti - kaže Mijo Prgomet.

Na financijskom servisu Poslovna Hrvatska vidljivo je da je 2018. godine tvrtka Armus ostvarila prihod od 18,5 milijuna kuna, a dobit od dva milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:13