ŽIVOTNO PARTNERSTVO

BAUK DOBIO TITULU POČASNE LEZBIJKE 'Drago mi je da Zakon smatraju dobrim oni zbog kojih je donesen'

 Davor Pongracic / CROPIX

Ministar uprave Arsen Bauk ovog je vikenda proglašen “počasnom lezbijkom” nakon što mu je Udruga ZbeLeTron odlučila dati zahvalnicu zbog predanog rada na Zakonu o životnom partnerstvu. Udruga koja se bavi promocijom lezbijske kulture i vidljivosti ministru Bauku će “certifikat lezbijskog prijateljstva” uručiti uskoro, a time će on i službeno ponijeti tu titulu.

Bauk kaže da ga raduju razlozi zbog kojih će mu biti uručen ovaj certifikat.

- Neke udruge koje promiču prava istospolnih zajednica nazivale su ovaj Zakon diskriminatornim, a ova nagrada što će mi je uručiti udruga ZbeLeTron pokazuje da to baš i nije tako. Drago mi je da Zakon smatraju dobrim oni zbog kojih je i donesen. A je li naziv same titule dobar, to neka procijene vaši čitatelji - kaže Bauk te napominje da je dosad 40-ak parova sklopilo životno partnerstvo, najviše njih u Zagrebu.

Zakon o životnom partnerstvu usvojen je u Hrvatskom saboru 15. srpnja s 89 glasova “za”. Za izradu Zakona bilo je zaduženo Ministarstvo uprave, pa je stoga ovo priznanje ministru Arsenu Bauku zasluženo. On je s nekolicinom saborskih zastupnika SDP-a i HNS-a sudjelovao na proslavi u povodu donošenja Zakona u Muzeju Mimara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:37