ŠEF HSS-a

BELJAK NA FEJSU 'Nikad nisam izjavio da sam u dogovoru s Bernardićem nudio Mostu suradnju' BELJAK NA SNIMCI 'Bernardić se složio da pozovemo Most'

 
Krešo Beljak
 Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak oglasio se na svojoj Facebook stranici rekavši da koalicija RESTART nikad nije vodila pregovore s Mostom, niti su im nudili neki oblik suradnje. Dodaje da su razne konstrukcije na tu temu tek skretanje pozornosti s većih problema.

'Koalicija #RESTART nikad nije vodila pregovore s Mostom. Nikad nisam izjavio da sam, po prethodnom dogovoru s predsjednikom SDP-a Davor Bernardić nudio Mostu bilo kakav oblik suradnje. Uostalom, isto su rekli i iz Mosta.

Razne konstrukcije na tu temu neću dalje komentirati, jer se očito radi o skretanju pozornosti s mnogo većih problema koje Hrvatska ima', napisao je Beljak.

Podsjetimo, Večernji list je danas objavio tekst s naslovom 'SDP je nudio koaliciju i Mostu', na što je šef SDP-a Davor Bernardić rekao da je to laž, a i politički tajnik Mosta Nikola Grmoja danas je za Jutarnji demantirao te informacije i prozvao Beljaka da laže po nalogu Andreja Plenkovića.

Večernji list tijekom poslijepodneva na svom je web portalu objavio i audio snimku na kojoj se čuje što je Beljak izjavio njihovom novinaru.

- (...) Dakle, mi smo imali, ne znam, prije 80 godina izbore kojima je opozicija, a tu možemo povući paralelu, gdje se pod vodstvom Vladka Mačeka na izborima 1938. okupila cjelokupna opozicija. Od krajnje ljevice do krajnje desnice protiv vladajućih. U tom smislu sam ja i predlagao Bernardiću i on se s tim složio, da se pozovu, govorimo o mjesecu... prije mjesec dana, čak i Most i sve moguće ideološke različite pozicije, a kojima je zajednički nazivnik taj da su protiv HDZ-a. Međutim, naravno, od strane Mosta nije bilo interesa. Dakle, s podsmijehom se tome pristupilo..., izjavio je Beljak.

Na pitanje novinara kako je to predlagao Beljak je dodatno pojasnio:

- Pa to sam ja inkognito, ali više onako izbjegavajući teren, predložio i Grmoji i Petrovu. Međutim to je s podsmijehom odbačeno, a što je i jasno jer se radi o neostvarenim HDZ-ovcima koji ne promišljaju niti su ikad promišljali o bilo kojoj drugoj priči osim HDZ-a, zaključio je Beljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:58