INVESTITORI AMERIKANCI

BENEDIKTINKE UGOVORILE POSAO DESETLJEĆA Na zemljištu zadarskog samostana niče turistički kompleks vrijedan 60 milijuna eura s 1000 kreveta!

 
 Dnevnik.hr

Vlasnice atraktivnog zemljišta uz more, časne sestre iz zadarskog samostana, dogovorile su posao desetljeća, piše Dnevnik.hr.

Naime, na zemljištu koje je samostanu 1066. darovao kralj Petar Krešimir IV. trebao bi niknuti turistički kompleks s 5 zvjezdica, 1000 kreveta i navodne vrijednosti od 60 milijuna eura.

Američki investitori, koji bi zemljište trebali zakupiti navodno na 99 godina i na njemu dobiti pravo gradnje, proteklih su dana baš zato boravili u Zadru.

- Na nagovor naših benediktinki ja sam ih primio, omogućio, odnosno, govorio sam da imaju svu našu logistiku. Mislim da oni već imaju potpisanu određenu suradnju - kazao je gradonačelnik Zadra Branko Dukić (HDZ).

Cijela priča zasad je pod velom tajne jer o projektu ne žele govoriti niti benediktinke niti njihov odvjetnik, ali da je stvar ozbiljna, ističu u Hrvatskoj gospodarskoj komori gdje potvrđuju da je projekt bio ponuđen ove godine na Sajmu nekretnina u Cannesu preko Odbora savjetnika za investicije.

Pitanje je samo kakav će se oblik turizma ovdje razvijati jer već sada postoje dvije krajnosti. Uz zemljište benediktinskog samostana nalazi se neslužbena zadarska gay plaža, piše Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:28