SKUP U RIJECI

BERNARDIĆ NA STRANAČKOM DOMJENKU TVRDIO DA U SDP-u NIJE TAKO LOŠE, OBERSNEL MU PRED SVIMA SPUSTIO 'Evo, predsjedniče, ja ću glasno reći...'

Davor Bernardić
 Tomislav Kristo / CROPIX

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u četvrtak je u Rijeci komentirao rezultate posljednjeg istraživanja koje za Novu TV provodi agencija Ipsos puls, ocijenivši da je u njima vidljiv 'utjecaj vladajućih' jer spomenuta agencija osim istraživanja rejtinga stranaka, radi i razna istraživanja za potrebe Vlade, ministarstava, državnih agencija i javnih poduzeća te je riječ o 'očitom sukobu interesa'.

- Ako vladajući tako dobro stoje u anketama, zašto panično kupuju ruke u Saboru? Zašto ne raspišu izbore?, zapitao se čelnik SDP-a, kako ga citiraju u stranačkom priopćenju.

Na tradicionalnom druženju članova i simpatizera SDP-a Rijeke i Primorsko-goranske županije, Bernardić je, odgovarajući na pitanja novinara, ustvrdio da bi upravo novinari u Hrvatskoj Vladi trebali postaviti pitanje o tome koliki je rejting političkih stranka u istraživanju za EU parlament, koje je također provela agencija Ipsos puls.

- Pitajte ih i koliki rejting imaju političke stranke po istraživanju koje je naručio njihov koalicijski partner HNS? To je isto zanimljivo pitanje. A evo još nešto što bi bilo zanimljivo pitati - koliko su milijuna kuna, odnosno novca građana Republike Hrvatske, novca svih nas, potrošili za plaćena istraživanja u 18 ministarstava, javnih poduzeća i agencija koje rade za Vladu? Jako dobro pitanje za istraživačke novinare je i koliko je milijunskih projekata spomenuta agencija ugovorila s Vladom, kazao je Bernardić.

Na pitanje o odlascima iz SDP-a, Bernardić je odgovorio kako je njih i prije bilo, no kako je SDP unatoč tome zadržao stabilnost:

- Odlazak članova iz Glavnog odbora se događao i prije. Ja se dobro sjećam vremena kad je stranku napustio današnji uvaženi saborski zastupnik Peđa Grbin i to zbog nezadovoljstva. Kao što vidite, SDP je deset ili petnaest godina poslije toga, uspio oporaviti Hrvatsku i ima određenu stabilnost. Dakle, ništa se alarmantno nije dogodilo. Ponavljam, najbolje bi bilo doznati koliko je milijuna kuna javnog novca utrošeno od strane Vlade na agenciju Ipsos puls, koja, eto slučano, radi za Vladu i objavljuje ovakve rezultate istraživanja.

Bernardić je u Rijeci priznao da stranka ima svojih problema, no unatoč njima, mišljenja je da je SDP i dalje najveća i najjača oporbena stranka koja je sutra spremna preuzeti odgovornost za Hrvatsku.

- Sve ovo što vidite i što se događa je jedan organizirani pokušaj rušenja SDP-a od strane vladajućih koji ciljano kupuju zastupnike naše stranke ne bi li tako stvorili dojam u javnosti da su u SDP-u problemi znatno veći nego što zaista jesu. Problema imamo, to ne možemo poreći, no pozivam vas da pričekate i pogledate rezultate na izborima za Europski parlament. Mislim da će oni najbolje demantirati sve, zaključio je predsjednik SDP-a, kako se navodi u stranačkom priopćenju.

U dopisu se, inače, ne spominje poruka gradonačelnika Rijeke, SDP-ovca Vojka Obersnela, koji je na ovom domjenku pred svima uputio poruku Bernardiću:

- Evo predsjedniče, ja ću glasno reći - ili mijenjaj sebe, ili mijenjaj program, ili učini ono što te mnogi već dugo mole, rekao je Obersnel, aludirajući na višekratne pozive iz stranke Bernardiću da odstupi, javlja Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:49