SVI JU ŽELE POKRAJ SEBE

BERNARDIĆ PONUDIO DALIJI OREŠKOVIĆ SURADNJU, ONA GA ODBILA? U SDP-u nisu presretni novim imenom na političkoj sceni: 'Još ćemo pasti...'

 
 Cropix

ZAGREB - Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ozbiljno je, po svemu sudeći, shvatio pojavu na političkoj sceni Dalije Orešković, koja se obraća lijevo-liberalnim biračima, pa joj je, neslužbeno doznaje Novi list, već predložio suradnju. Navodno joj je ponudio i mjesto na SDP-ovoj listi za europske izbore, pa čak i podršku ako se ipak odluči kandidirati za predsjednicu Republike, ali zasad mu nije stigao pozitivan odgovor.

Dalija Orešković je u subotnjem intervjuu za Novi list izjavila da Bernardića ne smatra potencijalnim političkim saveznikom i da ne misli da on predstavlja glavnu oporbenu snagu u državi, a jučer nije željela ni potvrditi ni demantirati da je on pokušava pridobiti za suradnju.

– Ne želim ništa komentirati. Ne bih htjela u bilo kojem kontekstu dolijevati ulje na stanje u SDP-u ili da se bilo koja informacija koristi u njihovim međusobnim obračunima i cipelarenjima. To je njihova stvar. Glavna opozicijska stranka mora se baviti lošim stanjem u državi, a ne sama sobom. Meni je važno ostati dosljedna i u razlozima zbog kojih nešto radim i u načinu na koji to radim. U politiku sam se odlučila ući zbog toga što opozicija ne obavlja uspješno svoju ulogu, a u tome sam prepoznala opasnost za sve nas – istaknula je Dalija Orešković.

Da će pojava Dalije Orešković na političkoj sceni ostaviti traga na ionako sve lošijem rejtingu SDP-a misli iedan od Bernardićevih oponenata.

– Lijevo-liberalno biračko tijelo u Hrvatskoj nije se smanjilo, samo propada SDP i u tijeku je preslagivanje. Čim se Dalijina inicijativa pojavi u anketama, mi ćemo pasti za još dva, tri postotna poena, doći ćemo na 13 posto i to bi ipak moglo dokrajčiti Bernardića, makar je u subotu na sjednici Glavnog odbora formalno pobijedio, izbjegao smjenu – rekao je za Novi list jučer jedan od brojnih Bernardićevih protivnika u SDP-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:04