Bianca uzela ljepši tepih iz susjednog ureda. Kosor naredila da vrati. Ona iz inata donijela svoj, od kuće

ZAGREB - Bianca Matković, najbliža suradnica bivšeg premijera Ive Sanadera, donijela je u svoj novi ured u Vladu tepih iz vlastite kuće! Na taj revoltirani postupak odlučila se nakon spora s premijerkom Jadrankom Kosor!



Kada je sredinom srpnja ušla u kabinet na Markovom trgu Bianca Matković shvatila je da interijer nije baš po njenom ukusu. Ured na drugom katu Banskih dvora, kojega su ranije koristili Sanaderovi suradnici, Bianca je odlučila uljepšati.



- Naredila je da se u njen novi kabinet prebaci tepih i ogledalo iz susjednog ureda u Banskim dvorima - doznajemo u razgovoru s dvoje sugovornika iz Vlade.



Brzo se snašla



To je i učinjeno. Nedugo potom Matković je otišla na ljetni odmor. Kada se vratila na posao, tepiha i ogledala više nije bilo.



Dok se Matković odmarala, premijerka Kosor je naredila da se i tepih i ogledalo vrate tamo gdje su i bili, ljuta što je nova stanarka Banskih dvora bez njenog odobrenja počela uredovati po vladi.



Bianca Matković je ostala zatečena, ali nije dugo razmišljala što učiniti - nazvala je Sanadera. I zatražila njegovu pomoć.



- Ja ti ne mogu pomoći, odgovorio joj je. Svoju dojučerašnju miljenicu uputio je ministrici Marini Matulović-Dropulić čiji utjecaj u vladi nije upitan ni nakon dolaska nove premijerke. Kao drugo rješenje, Sanader je Bianci predložio da to riješi u četiri oka s Jadrankom.



- Ali premijerka uopće nije htjela razgovarati s Matković o “slučaju tepih” - kažu naši izvori iz Vlade.



‘Što si ona umišlja?!’



Bianca Matković je problem u konačnici sama riješila. Donijela je svoj tepih i u vladinoj evidenciji ga uvela - kao privatno vlasništvo.



Prvi spor između Biance i nove premijerke izbio je nekoliko dana nakon formiranja Vlade.



Jadranku Kosor uzrujale su spekulacije u medijima o tome kako će Bianca Matković formalno biti ministrica bez portfelja, a zapravo druga najmoćnija ministrica. - Što si Bianca umišlja, zna se tko je šef! - poručila je premijerka Bianci Matković.



Za vrijeme Ive Sanadera Bianca je imala bitno veći utjecaj. Sudjelovala je u donošenju važnih odluka, kritizirala ministre po premijerovom nalogu i vodila najznačajnije projekte.



Danas se, prema nekim informacijama, bavi kontrolom voznog parka i nekretninama u državnom vlasništvu. Glasnogovornik vlade Zlatko Mehun nedavno je objasnio da Bianca Matković organizira konferencije i skupove na državnoj razini.



Kćerka rođakinje



Pa sada za Ministarstvo okoliša, kazao je on, organizira konferenciju na europskoj razini. Dok je Sanader bio premijer pripremala je posjet Georga  Busha.



Unatoč tome što nema previše posla Bianca Matković u novom uredu ima tri tajnice. Dvije su njezine susjede u Remetama. Helga Draženović prijavljena je na adresi Studen breg 47 dok obitelj Matković živi na broju 34. Ona trenutno nije u kabinetu ministrice bez porteflja jer je na porodiljnom dopustu. Zato je Bianca sa sobom iz MVP-a  dovela drugu tajnicu Kristinu Petrinu. Ona je, doznajemo, kćer njezine rođakinje, Gordane Fagoč, koja također živi na Studen bergu. Gordana Fagoč već je godinama glavni dobavljač cvijeća za Ministarstvo vanjskih poslova i još neke Vladine urede.   



Sporovi s ministrom




- Ona ima cvijećarnicu ‘Pušlek’, i već dugo radi za Ministarstvo - kaže naš izvor.



U MVP-u, doznajemo, nekadašnji bliski suradnici i ljudi koje je dovela Bianca Matković sve češće ulaze u spor s ministrom Gordanom Jandrokovićem. Tako je Vesna Pajk, tajnica MVP-a, dugogodišnja bliska prijateljica Biance Matković, nedavno jako naljutila ministra jer mu je loše pripremila dokumente za potpisivanje.





N. Jelić, V. Nezirović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:11