BRZI PREMJEŠTAJ

BIVŠA GLAVNA TAJNICA U MINISTARSTVU GRADITELJSTVA STARICI OD 80 GODINA SRUŠILA VANJSKI ZID KUĆE Evo što se s Nikolinom Ježić dogodilo nakon te afere..

 

Bivša glavna tajnica u Ministarstvu graditeljstva Nikolina Nežić, koju je Krešimir Peranić s otoka Paga optužio da je njegovoj 80-godišnjoj teti srušila kompletan vanjski zid kuće, dobila je novo radno mjesto.

Dapače, netko bi mogao zaključiti i da je Nežić napredovala s obzirom na to da je trenutno raspoređena na mjesto savjetnice ministra uprave nakon što je 1. siječnja iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja premještena u drugo tijelo državne uprave.

'Po potrebi službe'

Na svoj ju je budžet, dakle, natrag primio ministar Lovro Kuščević, uz čiju je pomoć, dok je još obnašao funkciju ministra graditeljstva, Nikolina Nežić i postala glavna tajnica u bivšem Ministarstvu.

“Državna službenica Nikolina Nežić je, sukladno Sporazumu o trajnom premještaju, koji su sklopili ministar uprave Lovro Kuščević i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar, po potrebi službe premještena s danom 1. siječnja 2018. godine iz Ministarstva graditeljstva u Ministarstvo uprave, na radno mjesto voditeljice Službe za sustav i nadzor državne uprave, Sektor za politički sustav i državnu upravu, Uprava za politički sustav i organizaciju uprave, na neodređeno vrijeme. Radi potrebe za obavljanjem poslova iz djelokruga Kabineta ministra, nakon spomenutog premještaja, raspoređena je na radno mjesto savjetnice ministra, na određeno vrijeme do dana prestanka mandata ministra”, stoji u službenom odgovoru kojeg smo primili iz Ministarstva uprave.

O čemu točno Nežić savjetuje ministra Kuščevića, nismo doznali, ali očito joj nije zamjerio brojne optužbe izrečene na njezino ime u vezi s nepropisno izvođenim radovima na susjednoj kući, kao ni činjenicu da ju je Vlada razriješila s mjesta glavne savjetnice nakon što je Ministarstvo graditeljstva, u kojem je tada radila, zatvorilo gradilište na parceli u vlasništvu Nežić i njezine sestre Ive Nežić Schwob.

Podsjetimo, Jutarnji list prvi je u listopadu objavio fotografije stare kuće u Staroj Novalji na otoku Pagu u vlasništvu 81-godišnje Šimice Peranić kojoj je investitor sa susjedne čestice uklonio vanjski zid kuće.

Starici srušili zid

Prema tvrdnjama Krešimira Peranića, kao investitorica se tada predstavljala Nikolina Nežić, a isto je Nežić ustvrdila i u razgovoru s novinarima Jutarnjeg lista, no dan nakon što je na teren izašla građevinska inspekcija, promijenila je priču i ustvrdila da je investitor, zapravo, njezina sestra. Kako su tada tvrdile, sestre su zid staričine kuće uklonile jer se nalazio na njihovoj čestici te navodno prijetio urušavanjem.

U tom su pokušaju, međutim, teško oštetile kuću u vlasništvu Šimice Peranić, uklonivši joj kompletan jedan vanjski zid, a da su se radovi doista izvodili suprotno propisima, ustvrdila je i građevinska inspekcija, koja je zatvorila gradilište.

“Zasad smo utvrdili da su Nikolina Nežić i njezina sestra Iva Schwob iz Njemačke suvlasnice parcele na kojoj se izvode radovi. Inspekcijski postupak je u tijeku te će se u daljnjem postupanju utvrditi sve činjenice koje su bitne za postupanje i odluke inspekcije. S ovom prijavom postupa se kao i u svim ostalim slučajevima do sada, neovisno o tome je li riječ o djelatnici Ministarstva ili bilo kojem drugom građaninu. Ako se utvrdi povreda zakona, prekršitelj mora snositi sankcije, jer iznimke nema za nikoga”, tumačili su tada u Ministarstvu graditeljstva.

Bez prekršaja

Ipak, neslužbeno doznajemo da, usprkos njezinu razrješenju s mjesta glavne tajnice, protiv Nikoline Nežić na kraju nije bio pokrenut nikakav postupak jer se kao stvarni investitor projekta na kraju izjasnila njezina sestra.

Isto je vidljivo i na ploči koja je naknadno postavljena na zatvorenom gradilištu i na kojem doista piše sestrino ime.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 11:48