NE ŽELI UOPĆE RASPRAVLJATI S NJIM

BLAŽENKA DIVJAK NIKAD OŠTRIJA Ministrica oplela po Bandiću: 'Neću polemizirati s nekim tko ne vlada osnovnim pojmovima i konceptima!'

 
 CROPIX

Ministrica Blaženka Divjak nije ostala dužna zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, koji ju je danas prozvao po više stavki.

- Žao mi je, ali doista ne mogu polemizirati o obrazovnoj reformi s nekim tko ne vlada osnovnim pojmovima i konceptima. Gospodin Bandić je sve svoje adute pokazao onoga trenutka kad je na upit Ministarstva o planovima Zagreba za opremanje škola, Grad odgovorio s – nula kuna, poručila je ministrica gradonačelniku.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u funkciji predsjednika Stranke rada i solidarnost na presici sa svojim timom nazvanoj "Vjeroučitelj Bagarić ukrao je Božić, ministrica Divjak školske praznike", kritizirao je ministricu obrazovanja iz HNS-ove kvote jer je "kurikularnu reformu uspjela pretvoriti u revolucionarnu parolu, iako ta reforma nema ni ciljeva ni sadržaja".

- Netko predvodi nedovršene kurikularne dokumente i šalje ih na navodne recenzije, poziva da nam stranci mijenjaju povijest. Privatizira se priča o obrazovanju, provodi se nabavka računalne opreme bez natječaja i poštivanja procedure u desecima milijuna kuna. Iz svega je vidljiva samovolja i partikularni interesi određene političke skupine – rekao je Bandić, dodajući da ga zanima odgovor na pitanje – zašto neki od slučaja vjeroučitelja Bagarića stvaraju moralnu i nacionalnu paniku?

- Zar su to oni koji daju intervjue ispred crkve kako bi poručili da su vjernici, a onda se pridružuju progonu vjeronauka i crkve zbog ispada pojedinaca – pitao je Bandić. Stajući u obranu vjeronauka u školama, Crkve i obitelji, na kraju presice je zaključio kako "sve skupa ima za cilj zatrti nacionalni identitet hrvatskog čovjeka".

Gradonačelnikova je zamjenica Jelena Pavičić Vukičević pak zaključila da je promptno riješen slučaj Bagarić pokazao da školski sustav dobro funkcionira, ali da ga nažalost nadležna ministrica Divjak dezavuira. Zanima mu je li programiranje uistinu sadržaj kojim treba zamarati djecu od 11, 12 godina.

Oglasio se predsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak, ističući da je Bandić iznio niz neistina i manipulacija.

- Istina je da se HNS oduvijek zalaže za uvođenje religijskog odgoja u škole, ali ovom reformom u škole se uvodi jedan drugi predmet – informatika. Dakle, gospodine Bandiću, informatika se u škole ne uvodi da bi se istjerao vjeronauk, informatika se uvodi jer živimo u 21. stoljeću. Niz neistina koje ste danas izgovorili o radu stručnih ljudi koji provode reformu obrazovanja samo govore o tome da s temom niste upoznati pa vam predlažem da se primite komunalnih problema i krpanja cesta, a stručnjacima ostavite da nastave raditi svoj posao“, rekao je Tomislav Stojak, predsjednik zagrebačkog HNS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:29