DIVJAK O PREMIJEROVOJ NAJAVI

BLAŽENKA DIVJAK O POVEĆANJU PLAĆA 'Paket je dobra odluka. Samo povećanje plaća bez promjene uredbe ne bi bilo dobro'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 17.10.2019. u 09:00

Medulin, 141019. Svecanost otvaranja nadogradnje Osnovne skole dr. Mate Demarina i sportske dvorane u vrijednosti oko 42 milijuna kuna. Svecanosti je prisustvovala ministrica znanosti i obrazovanja Blazenka Divjak koja je nakon prigodnog programa u drustvu ravnateljice i nacelnika opcine obisla zgradu i dvoranu.
Na fotografiji: Blazenka Divjak
Foto: Marijana Banko / CROPIX
Marijana Banko / CROPIX

Blaženka Divjak

 

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak poručila je u četvrtak da je najavljeno povećanje plaća za 6,12 posto svim javnim i državnim službenicima dobro samo ako se istovremeno mijenja i uredba o koeficijentima složenosti poslova.

"Paket je dobra odluka, povećanje plaća i promjena uredbe. Samo povećanje plaća bez promjene uredbe ne bi bilo dobro", izjavila je Divjak novinarima pred Banskim dvorima.

Dodala je kako sindikati i zaposleni u školama odlučuju o nastavku štrajka te je ponovila kako je premijerova ponuda dobra u paketu, ako dolazi uz razmatranje uredbe o koeficijentima složenosti poslova.

"Zato je važno sjesti za stol sa sindikatima i dogovoriti dinamiku kako će se to napraviti, to se zove socijalni dijalog", kaže Divjak.

Kada bi moglo doći do promjene uredbe ministrica ne zna.

"Rokove će morati dati premijer jer je to njegov prijedlog. I dalje ide socijalni dijalog sa sindikatima", kazala je Divjak.

Novinari su je pitali i hoće li HNS inzistirati da se koeficijenti reguliraju do donošenja novog proračuna.

"To je pitanje za HNS, koliko sam ja razumjela poruku jučer, u paketu je to prihvatljivo", poručila je Divjak.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek kratko je poručila da su svi zaposleni u javnim i državnim službama potplaćeni s obzirom na svoju stručnost.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo