SLUČAJ GOLIŠAVIH FOTOGRAFIJA

BOJAN GLAVAŠEVIĆ STAO U OBRANU SEVERINE, BURNE REAKCIJE MU STIŽU VEĆ DVA DANA 'Postoji samo jedan i jedini mogući način gledanja na nju'

 
 CROPIX/Facebook

Bojan Glavašević, saborski zastupnik i član Predsjedništva SDP-a, javno je stao u obranu Severine Kojić, ponajveće balkanske estradne zvijezde.

Nakon što su u javnost procurile njezine golišave fotografije, Glavašević je osjetio potrebu da se očituje oko ovog slučaja, te je odlučio popularnoj pjevačici pružiti podršku, a ujedno je zbog cijele situacije prozvao i državu te cjelokupno društvo.

'Jedini - JEDINI - mogući način gledanja na Severinu je kao na osobu koja godinama trpi suludu količinu kolektivnog nasilja nad vlastitom intimom, pod kojom bi se velika većina ljudi slomila. Društvo i država nisu stali u njezinu zaštitu i time je njezina moralna snaga veća', napisao je Glavašević još u utorak na Twitteru, a onda izazvao brojne reakcije, koje nisu prestale stizati ni u srijedu, a on je redom 'retweetao' one koje se mogu svesti na zaključak 'sama je to tražila', čemu se SDP-ovac protivi što je uz sve takve objave kao poantu i istaknuo pišući uvijek sličan komentar koji se svodi na - nije to sama tražila.

- Ne kenjaj Bojane. Ona godinama živi od prodaje svoje intime, što je njen izbor i ja ne osuđujem.

Ali nazivati Severinu nadprosječno moralnom, je jeftino prekenjavanje.

Ako je nešto gore od političke nekorektnosti, to je lažna politička korektnost Bojane, napisao je jedan korisnik kojega je Glavašević 'retweetao', a tu je i čitav niz drugih na tom tragu.

- Budimo realni pa recimo da spomenuta uspješno reve po balkanskim klubovima i dvoranama upravo zahvaljujući određenoj snimci bez koje bi pala u totalni zaborav jer, kako je legendarni Dino rekao, jednostavno ne zna pjevati. Pitanje je da li bi dotična mijenjala karijeru za intimu, dodao je drugi.

- Ustvrditi da je Severina godinama sustavno maltretirana u društvu je totalna glupost, glasio je još jedan u nizu komentara.

Jedan od komentatora je naveo da Glavašević piše gluposti jer da je Severina 'sama svoju intimu dala na uvid javnosti i dovela se u poziciju da se o njoj priča' i 'sad očekivati od bilo kojeg društva nekakvo razumijevanje je u najmanju ruku smiješno. Javna osoba, snima porniće i vruće fotografije i ne pazi gdje sve to drži. Ajmo sad moralizirat.'

Na to je Glavašević uzvratio:

- Dakle, ne. I da je točno - a nije - opet nije opravdanje. "Sama je to tražila. Imala je kratku suknju. Zašto snima fotke ako ih nije spremna dijeliti sa svima?"

Poentirao je i na tvrdnju komentatorice da je 'uvijek to nasilje proporcionalno želji za tom vrstom pozornosti'.

- Također ne. Nasilje nije traženo i nije "proporcionalno" ničemu. Nasilje je nasilje; nikad nije niti poželjno niti prihvatljivo niti opravdano kao način narušavanja nečijeg prava na privatnost, zaključio je Glavašević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:08