UZBUNA U HRVATSKOJ

BORIS DEŽULOVIĆ HDZ ima gospodarski program. Vrijeme je da polako krenete prema granici

Varazdin, 200214.Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nazocio je 24. obljetnici HDZ-a u Varazdinskoj zupaniji.Na fotografiji: Tomislav Karamarko.Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
 Željko Hajdinjak / CROPIX

U HDZ-u, čuli smo, imaju pripremljen gospodarski program za spas Hrvatske. A kad godinu dana pred izbore HDZ ima gospodarski program, vrijeme je da polako, bez panike, krenete prema najbližem graničnom prijelazu za slučaj opasnosti.

Centar za obavješćivanje RH trebao bi imati razrađen postupak za takve situacije: čim, recimo, dobiju dojavu da je Tomislav Karamarko najavio investicije u javnom sektoru, da sirene u gradovima tule znak opće opasnosti, a prijatelji iz EU da organiziraju prihvatne centre s dekama i sendvičima.

Kad se tako vrati na vlast, saznali smo, HDZ će krenuti u tri velika projekta: sustav navodnjavanja od cirka milijardu i sedamsto milijuna, kanal Dunav - Sava težak okruglo milijardu i mreža jadranskih podmorskih tunela, za početak samo milijardu i trista milijuna kuna.

Uistinu, morate se pokloniti takvoj hrabrosti: tek što su kao zločinačka organizacija osuđeni da vrate ukradenih dvadesetak milijuna kuna, u HDZ-u već imaju ideju da im damo još četiri milijarde! Suncetijebem, još se čeka suđenje za jedan od klasika hadezeovske korupcije - deset puta preplaćeno bojanje tunela Mala Kapela i Sveti Rok - a HDZ već traži lovu za cijelu mrežu podmorskih tunela!

To su, brate, muda. Da u SDP-u imaju takva muda, gdje bi nam bio kraj?

Pitanje nije retoričko. S HDZ-om, naime, barem to znamo: to, gdje bi nam bio kraj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:02