SLUČAJ JAGODA

Boris Vlašić: Brige Dorice Nikolić

Zagreb, 090210.Vlada.Dorica Nikolic drzavna tajnica za socijalnu skrb izlazi iz Vlade i ulazi u automobil.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - Opasno je kad Dorica Nikolić, državna tajnica za socijalnu skrb, kaže da je njena služba sve napravila da zaštite zlostavljanu djecu.

Pomozite i vi maloj Jagodi - potpišite peticiju Jutarnjeg lista

Zar ne vidite dobro?

Grozno je kada nas uvjerava da zlostavljanja više nema. Ljuti se kada se posumnja da nešto nije u redu. A nije u redu, djevojčica je silovana u vlastitom domu i velika je vjerojatnost da se to isto događa mlađem bratu.

- Vidim mu u očima da plače i da mu tata radi isto - napisala je Jagoda o svom bratu. Državna tajnica nam je na sve ovo rekla da djeca nisu ugrožena. Zato je opasno što baš Dorica Nikolić brine o zlostavljanoj djeci jer ne primjećuje što joj žrtve nasilja poručuju i što joj stručnjaci govore, što je i pokazala u emisiji Otvoreno gdje je trebala govoriti o slučaju silovane djevojčice. Ona se ne uzrujava što njeni ljudi još nisu izvukli i mlađeg brata iz te obitelji. Ne brine što je cijelo vrijeme dok je trajao sudski postupak protiv oca, isti taj otac bio stalno u kontaktu s djevojčicom i zasigurno radio pritisak na dijete. Propusti njene službe za nju ne postoje, postoji samo krivnja medija koji objavljuju priču o zlostavljanoj djevojčici i njenom bratu.

Nju čeka službeni auto

I još nešto. Postoji službeni automobil koji ju čeka do kasno u noći dok ona javnost uvjerava da je sve u redu. U istoj noći u kojoj otac možda zlostavlja i četverogodišnjeg dječaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 21:22