MINISTAR PRAVOSUĐA

BOŠNJAKOVIĆ ODBIO KOMENTIRATI BANDIĆEV IZLAZAK SA SUDA NA STRAŽNJI IZLAZ Izjasnio se da nije kriv i onda s Pripuzom izašao na stražnji izlaz

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 23.01.2020. u 11:27

Zagreb, 151019.
Ministarstvo pravosudja.
Ministar Bosnjakovic dao izjavu oko slucaja grupnog silovanja u Zadru. Na fotografiji: Drazen Bosnjakovic. Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

Dražen Bošnjaković

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković odbio je u četvrtak komentirati jučerašnji odlazak zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i Petra Pripuza sa Županijskog suda, nakon suđenja za aferu Agram, na stražnji izlaz.

"Ne komentiram", kratko je kazao ministar Bošnjaković novinarima prilikom dolaska na neformalni sastanak ministara pravosuđa EU-a u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu.

Milan Bandić pojavio se u srijedu na zagrebačkom Županijskom sudu gdje se izjasnio da nije kriv za nezakonitosti u zbrinjavanju otpada, a nakon ročišta je sa suokrivljenim Petrom Pripuzom izbjegao novinare te je zgradu suda napustio na stražnji izlaz.

Iako o tome tko je i kako Bandiću i Pripuzu dopustio takvu neuobičajenu praksu nije želio govoriti, osvrnuo se na današnji, kako je rekao, prvi neformalni sastanak na ministarskoj razini u Hrvatskoj prilikom predsjedanja EU-om.

"To je veliki dan za nas, imat ćemo tri teme, pogled u budućnost u području sloboda, sigurnosti i pravosuđa, druga tema je edukacija i treninzi za pravosudne dužnosnike, i treće bolja suradnja unutar država članica EU vezano za građanske i trgovačke predmete uz korištenje mreža koje imamo već sad vezano za pravosuđe", rekao je Bošnjaković.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo