TRAGOM OSTAVKE

Božo Petrov: 'Most izričito protiv HDZ-ove ideje ukidanja poreznog USKOK-a'

Ovo tijelo je otkrilo više prevara nego sva druga tijela u Hrvatskoj u zadnjih dvadeset godina, kazao je saborski zastupnik Mosta Kristić
 Boris Kovačev / EPH

Potpredsjednik Vlade i čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov putem Facebooka se oglasio povodom informacije koju je Jutarnji list ekskluzivno objavio da se ostavka dosadašnje načelnice Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevara, koji se kolokvijalno naziva i “porezni USKOK”, neslužbeno tumači kako ministar Zdravko Marić želi ukinuti taj ured.

Božo Petrov je putem Facebooka istaknuo kako je "Most izričito protiv HDZ-ove ideje ukidanja poreznog USKOK-a".

Maro Kristić, saborski zastupnik MOST nezavisnih lista, kazao je novinarima u Saboru kako unutar koalicije sa svojim partnerima nisu razgovarali na tu temu, ali da je Most izričito protiv spomenute ideje.

"Poruka koja se šalje gašenjem takvog odjela je da je Hrvatska zemlja pogodna za pranje novca. Ovom prilikom želim izraziti svoje protivljenje gašenju takvog sektora i poručujemo ministru financija da još više osnaži to samostalno porezno tijelo jer je to jedini način kojim se šalje poruka da smo sigurna zemlja. Da nije bilo ovog odjela, ne bi se otkrile ni najveće prevare pranja novca. Znate za 300 milijuna kuna pranja novca u aferi Mamić, kao i u slučajevima sa zlatom. Ovo tijelo je otkrilo više prevara nego sva druga tijela u Hrvatskoj u zadnjih dvadeset godina", kazao je Kristić.

---

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:45