KAZNENA PRIJAVA

BRATIĆA ZORANA MILANOVIĆA SUMNJIČE DA JE IZVUKAO TISUĆE KUNA Boško Poljak: 'Nevin sam,otkad sam ja tamo monopola više nema'

Sibenik, 140513.Danas je zapocela prodaja godisnjih ulazinica za zitelje Sibensko-kninske zupanije po cijeni od 99,00 kn za odrasle i 40,00 kn za djecu od 7 do 14 godina koja ce Park posjecivati u pratnji roditelja. Prvu ulaznicu je kupio ravnatelj NP Krka Tonci Restovic te je urucio 10 godisnjih ulaznica najboljim maturantima sa podrucja zupanije.Na fotografiji: turisti u obilasku Krke.Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Niksa Stipanicev / CROPIX

Šibenski policajci iz Odjela za gospodarski kriminal podnijeli su kaznenu prijavu protiv Boška Poljaka (57) zbog osnovane sumnje da je kao rukovoditelj Odsjeka za tehničke poslove u Nacionalnom parku 'Krka' oštetio ovu javnu ustanovu za 43 tisuće kune. Boška Poljaka šibenski policajci sumnjiče da je prilikom radova na obnovi drvenog mosta na Skradinskom buku te čišćenju dovodnih kanala na Roškom slapu u razdoblju od 1. travnja do 30. lipnja prošle godine, zajedničkim dogovorom s vlasnikom šibenske građevinske tvrtke koja je izvodila radove te sa osobom zaduženom za nadzor, unosio krive podatke o navedenim radovima te je na taj način 'izvukao' iz javne ustanove 43 tisuće kuna i stavio u džep. Opsežna istraga šibenskih kriminalista na kraju je rezultirala sa dvije kaznene prijave zbog zlouporabe položaja i ovlasti protiv Boška Poljaka i njegovih šibenskih kompanjona.

Boško Poljak je inače, bratić bivšeg premijera Zorana Milanovića (mama od Boška je sestra Zoranovog oca Stipe) koji je dobio posao u Nacionalnom parku 'Krka' prije tri godine, premda je prethodno bio u mirovini čak 23 godine. Na temelju raspisanog javnog natječaja u konkurenciji 13 kandidata, među kojima su bili brojni školovani šibenski kadrovi, tadašnji umirovljenik Boško Poljak dobio je posao u NP 'Krka' te je potom zamrznuo svoj penzionerski status.

- Jako me je raspoložila vijest da je moj bratić Boško Poljak dobio posao u javnoj ustanovi, premda sam za to saznao nekoliko mjeseci nakon što je zaposlen, komentirao je Zoran Milanović svojevremeno zapošljavanje sina od tetke. Ne mogu ni za brata odgovarati, dodao je tada predsjednik SDP-a. Jedino za djecu mogu odgovarati. A što da ja radim! – sarkastičan je bio tada Zoran Milanović.

Poljak pak tvrdi da su optužbe protiv njega neutemeljene i da je nevin.

- To su neistine i dokazat ću da sam nevin. Javnost dobro zna da su neke tvrtke imale monopol na sve poslove koje je zadnjih godina naručivala javna ustanova Nacionalni park Krka, a otkad ja radim tamo, toga monopola više nema. Svaka tvrtka koja se otad javlja na natječaj prolazi kroz transparentnu proceduru i radi se sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske, a to se očito mnogima nije svidjelo – rekao je za ŠibenikIN Boško Poljak, inače član šibenskog SDP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:24