POSLAO PORUKU VUČIĆU

BRKIĆ 'Situacija oko Kuščevića nosi izvjesnu štetu HDZ-u. Pupovac? Ne može gledati trn u oku brata svog Hrvata, a ne vidjeti tenk u svome oku'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 02.09.2019. u 19:49

Zagreb, 250719.
Zajednicka sjednica Predsjednistva i Nacionalnog vijeca HDZa.
Na fotografiji: Milijan Brkic.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX

Milijan Brkić

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić komentirao je za N1 televiziju skidanje imuniteta bivšem ministru uprave i bivšem političkom tajniku HDZ-a Lovri Kuščeviću, ali i odnose u vladajućoj koaliciji, to jest situaciju oko SDSS-a.

 - To je uobičajena procedura temeljem zahtjeva pravosudnih tijela. A sve daljnje procedure, procese i aktivnosti nadležnih tijela ne bih komentirao - komentirao je Brkić skidanje imuniteta Kuščeviću.

Na pitanje o šteti koju ti procesi nanose HDZ-u, kazao je da uvijek postoji izvjesna šteta.

 - Naravno da uvijek postoji izvjesna politička šteta na bilo kakve radnje i procese u kojima se spominje bilo koji HDZ-ovac. Ali nemojmo ganjati vještice, osuđivati prije suda, nismo suci - pustimo nadležnim tijelima da odrade svoj posao.

Na pitanje što misli o mogućnosti da SDSS napusti vladajuću koaliciju, Brkić je prvo uputio poruku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a onda i Miloradu Pupovcu.

 - Svi u Hrvatskoj moraju se već jednom pomiriti s činjenicom da je stvorena hrvatska država, da je stvorena u obrambenom Domovinskom ratu. Na Hrvatsku je izvršena brutalna velikosrpska agresija, a svi koji se ne mogu pomiriti s time - krajnje im je vrijeme da shvate, da puste napokon Hrvatsku, hrvatski narod i građane da živimo u miru, blagostanju i da gledamo naprijed u budućnost. Onima koji to ne shvaćaju poručio bih da im uzor bude njemački predsjednik koji se u Varšavi, na obljetnici agresije Njemačke na Poljsku, ispričao narodu Poljske i pozvao na oprost. Mislim da bi i gospodin Vučić, koji još uvijek vjeruje u čarolije velike Srbije, trebao prestati vjerovati u te čarolije i mislim da bi mu predsjednik Njemačke trebao biti uzor.

Gospodinu Pupovcu bih poručio da ne može gledati trn u oku brata svog Hrvata, a ne vidjeti deblo, odnosno tenk u svome oku - zaključio je Brkić.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo