PREKRŠAJ

BURA ZBOG KOMBIJA KOJIM HDZ-ovci OBILAZE DRŽAVU U stranci se 'duboko ispričali' jer je bio parkiran na mjestu za invalide, kažu da nisu oni krivi

 
 Čitatelj/Varazdinski.hr

Dio HDZ-ovih kandidata za izbore za Europski parlament proveo je nedjelju u Varaždinskoj županiji. Među njima su se našli Dubravka Šuica, Tomislav Sokol, Goran Pauk, Nikolina Brnjac i Domagoj Maroević, a od nekoliko lokacija posjetili su i Trgovački centar Lumini u Knegincu, piše Varaždinski.hr.

Društvenim se mrežama proširila fotografija njihova kombija ispred Luminija, nepropisno parkiranog na mjestu za invalide. Fotografiju je portalu Varaždinski.hr poslao čitatelj.

Slika je, naravno, izazvala burne reakcije.

- Nisu mogli kombijem ući u centar pa su morali stati ovako daleko od ulaza, samo je jedan od komentara na društvenim mrežama.

Prvi se na Facebooku oko toga oglasio predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan koji je osudio ovakav postupak i podsjetio da je stranka prije tri mjeseca upravo pokrenula inicijativu podizanja svijesti o parkirnim mjestima predviđenima za osobe s invaliditetom. Tom su prigodom održali konferenciju za medije povodom postavljanja tabli u sklopu projekta ‘Želiš li se mijenjati za mjesto?’ na kojoj su između ostalog osobe s invaliditetom otkrile puno problema s parkiranjem, ali i da je u Varaždinu situacija bolja nego u brojnim drugim hrvatskim gradovima.

Čitatelj/Varazdinski.hr

Na objavljenu fotografiju reagirao je i HDZ službenim priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

- Nastavno na objave na društvenim mrežama i vijestima na pojedinim portalima kako je HDZ-ov kombi tijekom turneje za izbore za Europski parlament u Varaždinskoj županiji bio parkiran na mjestu za osobe s invaliditetom, priopćujemo kako niti jedan od kandidata koji se u tom trenutku nalazio u kampanji u Varaždinskoj županiji nije ni na koji način odgovoran za ovaj prometni prekršaj niti se u tom trenutku nalazio u vozilu ili blizu njega.

Naime, HDZ je za potrebe kampanje unajmio vozila tvrtke Čazmatrans s njihovim vozačima koji su i odgovorni za ponašanje u prometu. Usprkos tome, Hrvatska demokratska zajednica se duboko ispričava javnosti i izražava žaljenje zbog tog događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:36