SUSRET U BANSKIM DVORIMA

ČAČIĆ UOČI SASTANKA S PREMIJEROM ŽESTOKO NEGODOVAO, NA SASTANKU NIJE REKAO NI RIJEČ?! Vrdoljak: 'Nije imao nikakvih primjedbi'

 Željko Hajdinjak / Hanza Media

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak ispred Banskih dvora novinarima je komentirao sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Rekao je da se razgovaralo o brojnim temama.

- Od rasta BDP-a i cijelog programa koji potpredsjednica priprema za poticanje gospodarstva, investicija, pa do onih aktualnih kao što su problem s blokiranim i ovršnim zakonima. Zadovoljan sam s komunikacijom, zasad nema nikakvih problema, rekao je Vrdoljak, kako ga citira N1.

Upitan je i za komentar zahtjeva oporbe za opozivom ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade, Martine Dalić.

- Nećete vjerovati, ali više smo se bavili hrvatskim građanima, nego zahtjevima opozicije, jer naš je posao rezultat koji trebamo isporučiti našim građanima, a ne reakcija na postupke opozicije, rekao je Vrdoljak.

Istaknuo je i da je na sastanku sudjelovao i novi izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško.

- Došao nam je predstaviti svoje stanje i manje - više, jedan dio koji smo znali iz povijesti i dijelove svoga plana. Bio je i gospodin Čačić, nije imao nikakvih primjedbi, bio je jako zadovoljan što je dio koalicije, nije bilo riječi ni o kakvim problemima i baš nam je drago da je to tako, rekao je Vrdoljak osvrćući se na Čačićevu izjavu uoči sastanka.

Kao što smo već izvijestili, Čačić se uoči ulaska u Banske dvore žalio da postoje problemi u Varaždinskoj županiji oko realizacije dogovora između Vlade i Reformista, u sklopu njihove programske suradnje.

- Imamo ozbiljnih problema s Vladom. Obećanja i dogovori nisu realizirani oko ogromnog duga koji Vlada ima. Zasad je to krimen Štromar-Divjak koji opstruiraju povrat novca Varaždinskoj županiji, koji je gotovo 50 posto našeg izvornog proračuna. Radi se o ogromnim štetama, konkretno, sada su to već 33 milijuna kuna na osnovu sporazuma o javno-privatnom partnerstvu. Dakle, štete su ogromne i čine se namjerno i to je direktna opstrukcija Vlade. Sad je već toga dosta, rekao je Čačić novinarima ispred Vlade.

- Sve ima svoje granice, a ovo je jedan bezobrazluk koji ne želimo više tolerirati, dodao je da bi, sudeći prema Vrdoljakovim riječima, na sastanku s premijerom ostao nijem.

Sam Čačić je nakon izlaska iz Banskih dvora rekao da je Vrdoljak 'šaljivdžija'.

- Imamo ozbiljnih prigovora, rekao sam već. U ovoj zemlji smo imali ministre koji su se trudili nekad i preko objektivnih kriterija da donesu i doprinesu što više sredinama u kojima su ih građani u politici podržali. Imali smo ministre koji nisu štetili svojim sredinama, a sad imamo potpredsjednika Vlade i ministricu koji čine sve, rekao je Čačić, ne otkrivajući je li o tim problemima govorio na sastanku.

Sastanak je komentirao i predsjednik SDSS-a, Milorad Pupovac.

- Govora o Agrokoru je bilo dosta, razgovora o rezultatu dosadašnjih poslova je bilo dosta, a govora o rezultatu konkretnih političkih aspekata u Agrokoru nije bilo, rekao je Pupovac, kojega također citira N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 06:25