ARKANOVA UDOVICA U HRVATSKOJ

Ceca stiže u Maksimir?! Menadžeri tvrde: Napunit će stadion sa 60.000 ljudi

Cecini menadžeri za koji tjedan namjeravaju tražiti dozvolu za koncert od uprave Dinama

ZAGREB - Kontroverzna srpska pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović planira održati koncert u Zagrebu. Jutarnji list doznaje da njezini menadžeri pregovaraju o nastupu na stadionu u Maksimiru u lipnju ove godine.

Tereza u Sava centru

- Bude li sve po planu, Svetlana Ražnatović svoj će novi album dovršiti u travnju, a potom će ga, u sklopu balkanske turneje, predstaviti i hrvatskoj publici - otkrivaju menadžeri srpske pjevačice.

- Ceca je megapopularna u Hrvatskoj, baš kao i u Srbiji, a jedina je razlika u tome što u vašoj zemlji dosad još nije imala prilike održati koncert. Sudeći po njenim hitovima, koji se rado slušaju u hrvatskim narodnjačkim klubovima i na privatnim tulumima, računamo da će se na Cecinu koncertu u Maksimiru okupiti više od 60.000 ljudi, baš kao i na koncertu grupe U2 - rekli su nam menadžeri, uvjereni da je Ceca u svom žanru jednako, ako ne i još popularnija od U2 . Još nisu službeno zatražili dozvolu od kluba Dinamo, upravitelja maksimirskog stadiona. Dozvolu za nastup u Maksimiru planiraju zatražiti za koji tjedan.

Eventualnih negativnih reakcija hrvatske publike se ne boje:

- Uvijek će biti ljudi koji će negativno reagirati, toga smo svjesni. Ali, oni su u manjini. Uostalom, od rata je prošlo dvadeset godina i vrijeme je da idemo dalje. Tereza Kesovija prošlog je tjedna održala koncert u beogradskom Sava centru, premda je godinama govorila da neće nogom kročiti u Srbiju - kažu.

Lepa Brena u Areni

Bilo bi divno kada bi nakon Cece u Maksimiru Oliver Dragojević nastupio na Marakani, ističu njezini menadžeri. Jedino bi on u Beogradu uspio okupiti onoliko publike koliko bi ih moglo doći na Cecin zagrebački koncert - procjenjuju.

Kao posljednja od velikih zvijezda iz Srbije, u lipnju 2009. u zagrebačkoj Areni nastupila je Lepa Brena. Koncert nije uspio spriječiti prosvjed braniteljskih udruga.

Najava da bi vjerojatno najveća zvijezda iz Srbije i udovica zloglasnog Arkana mogla nastupiti u Zagrebu dolazi kratko nakon njezinih izjava da nikad neće doći u Hrvatsku. - I kad sam radila koncert u Beogradu, pozvala sam sve ljude koji me žele čuti da dođu ovamo jer su Srbija i Beograd otvoreni za sve, za razliku od primjerice Zagreba. Zato tamo nikad u životu nisam bila i neću ići - izjavila je lani u prosincu.

Udovica Željka Ražnatovića Arkana jedina je doista velika zvijezda iz Srbije koja nikad nije nastupila u Hrvatskoj. Ono što međutim razlikuje Cecu od, primjerice, Željka Joksimovića, Željka Samardžića i Lepe Brene, koji su redom punili zagrebačku Arenu, jest to što je njezin pokojni suprug Željko Ražnatović Arkan bio zloglasni šef jedne od srpskih mafija i vođa paravojne formacije koja je počinila brojna zvjerstva po Hrvatskoj i BiH, zbog čega je u Haagu optužen za ratne zločine.

OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:36