ŽELJKO STIPIĆ

ČELNIK SINDIKATA PREPOROD 'Sa sigurnošću mogu reći da će naš sindikat odbiti Vladinu ponudu. Valjda su u Vladi sad shvatili da nam je voda do grla'

Željko Stipić
 Davor Pongračić / CROPIX

Rezultati referenduma u kojem su se učitelji izjasnili o Vladinoj ponudi trebali bi u četvrtak stići u sindikalne središnjice, ali prema neslužbenim informacijama - sindikati obrazovanja odlučili su odbiti prijedlog iz Banskih dvora, piše RTL.

Izjašnjavanje u školama je završilo u 14 sati, nakon čega su županijski sindikalni povjerenici morali prikupiti podatke i sve ih poslati u središnjice sindikata.

Kad je u pitanju sindikat Preporod, za sada je obrađeno 300 osnovnih i srednjih škola, što čini 75 posto članstva njihovog članstva. Uskoro bi trebali biti poznati i konačni podaci.

Željko Stipić, predsjednik sindikata Preporod, za RTL Danas je rekao da ne može govoriti o postocima, ali da sa sigurnošću može reći da će Vladina ponuda kad je riječ o sindikatu Preporod biti odbijena.

- Odbijanje ponude Vlade znači nastavak štrajka. Jedino što je izvjesno je da će štrajk sutra biti nastavljen. Bilo bi dobro da se ovaj vikend iskoristi da Vlada i sindikati opet sjednu za stol i da se vidi kako doći do kvalitetnije ponude s kojom će sindikati moći izaći pred članstvo - rekao je Stipić.

Stipić kaže da se puno vremena izgubilo jer se problem nije ozbiljno shvatio.

- Ja želim vjerovati da su sad u Vladi napokon shvatili da nam je voda do grla i da se treba promptno reagirati, da se tu nema što čekati, nego da se treba prihvatiti rješenja problema. Članstvo je koje će odlučiti je li Vladina ponuda prihvatljiva i zaustavlja li se štrajk - zaključio je Stipić.

Službeni podaci o glasanju u svim osnovnim i srednjim školama trebali bi biti poznati u petak u 11 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:48