KURIKULUM

ČETIRI PLENKOVIĆEVE PORUKE O REFORMI ŠKOLSTVA Premijer nikad jasniji: 'Ministrica jest iz HNS-a, ali reformu vodi HDZ'

 Damjan Tadić / CROPIX

Premijer Andrej Plenković jučer je poslao četiri bitne poruke o reformi školstva. Prva je da će se ona provesti u mandatu ove Vlade, druga da će uvažavati različitost svjetonazora i uvjerenja roditelja, treća da će se za njezino provođenje tražiti nacionalni konsenzus, a četvrta da je, unatoč tome što je na čelo resora ministricu postavio koalicijski partner HNS, reforma obrazovanja projekt koji provodi HDZ.

- Provedba reforme školstva u mandatu Vlade prioritet je HDZ-a. Cjelovitost i uspješnost kurikularne reforme kao ključnog strateškog cilja povezana je s podizanjem kvalitete rada i društvenog ugleda učitelja i nastavnika te razvojnog potencijala odgojno-obrazovnog sustava - rekao je premijer jučer na izbornoj skupštini Akademske zajednice HDZ-a “Ante Starčević”.

- Naša je namjera u idućim koracima uključiti i uvažiti različita mišljenja i pristupe kako bi proces obrazovanja imao dugoročnu stabilnost jer se odnosi na djecu roditelja različitih svjetonazora i uvjerenja. Temeljem društvenog konsenzusa namjeravamo donijeti kurikularne dokumente te osigurati pravnu i financijsku podršku za provedbu reforme - dodao je premijer.

Osvrnuo se na nedavno imenovanje bivšeg ministra školstva Radovana Fuchsa posebnim savjetnikom te rekao kako je time pokazana “odlučnost da se reforma pripremi temeljito i sustavno”.

- Vjerujem da će on na temelju svojeg dosadašnjeg rada, integriteta i stručnosti odlično koordinirati rad Ekspertne radne skupine (ERS) koja je ključno tijelo u provedbi kurikularne reforme. Bitno nam je da reforma školstva ide dalje, a HDZ ima još jednog stručnog i izvrsnog koordinatora u tom procesu - rekao je Plenković, ističući kako je “HDZ čvrsto uključen u sve procese u reformi školstva”.

Na izbornoj skupštini Akademske zajednice HDZ-a još jedan mandat na dužnosti predsjednika dobio je dr. Ivica Kostović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:28