RONIOCI PRETRAŽUJU RIJEKU

ČETVORICA MIGRANATA NESTALA U POKUŠAJU DA UĐU U HRVATSKU Čamcem su pokušali prijeći nabujali Dunav: 'Istražujemo zbog čega se plovilo prevrnulo'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 11.11.2019. u 16:50

Sarengrad (Slavonija, Dalj), 060309.
Plovilo hrvatske granicne policije na Dunavu. Sarengradska ada je jos uvijek nerjeseno pitanje granice sa Srbijom
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / Ilustracija / CROPIX

Ilustracija

 

Ronici i žandarmerija Ministarstva unutarnjih poslova Srbije (MUP) pretražuju područje Dunava kod Apatina na kojem su, kako prenose mediji, u nedjelju navečer nestala četvorica migranata pri pokušaju da čamcem ilegalno prijeđu u Hrvatsku.

Četvorica migranata nestala su kod Apatina pokušavajući da se preko Dunava čamcem prebace u na hrvatsku obalu rijeke, a u tijeku je pretraga Dunava i priobalja, navodi u ponedjeljak Radio-televizija Srbije.

Prema ranijem izvješću Radio-televizije Vojvodine (RTV), za nesreću se slučajno saznalo danas, kada su lokalni pčelari pozvali policiju na očevid zbog oštećenih košnica, a tad su se iz obližnje šume pojavila šestorica migranata i objasnila što se dogodilo.

Za sada nema službenog izvješća o ovoj nesreći koja se, prema dosadašnjim saznanjima, dogodila u nedjelju navečer, kada je skupina od 10 migranata odvezala jedan čamac s navoza na obali Dunava kod vikend-naselja Vagoni, desetak kilometara od Apatina, uputivši se preko Dunava, s namjerom da stigne na lijevu obalu, u Hrvatsku.

"Istražuje se zbog čega se plovilo prevrnulo. Nestala su četvorica migranata u valovima nabujalog Dunava, a šestorica su se spasila i vratila na srpsku stranu", navodi RTS.

Prethodnih nekoliko dana prijavljeno je da su migranti obijali vikendice i uništavali pčelinjake na tom području, pa je ekipa apatinske policije bila u blizini na očevidu, prenosi RTS.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo