SLIJETANJE U FRANKFURT

'ČIM SMO POLETJELI ČUO SAM NEKU ČUDNU BUKU, PILOT JE REKAO DA SE VRAĆAMO' Neuspio let Airbusa Croatia Airlinesa

 Josip Bistrović

Avion Croatia Airlinesa, koji je u četvrtak ujutro poletio iz Frankfurta za Zagreb, vratio se na pistu nedugo nakon polijetanja. Došlo je do tehničkih problema, zbog čega nije nastavio let do Zagreba.

- Prijatelj mi je bio u tom avionu i rekao kako je sjedio uz krilo aviona te da je čuo buku kakvu inače ne čuje, a onda je kapetan rekao kako sustav ne radi dobro i da će se vratiti nazad. Navodno nisu mogli uvući kotače. To ga je iznenadilo, jer je mislio da su avioni CA ipak u boljem stanju. U Zagreb se vratio tek navečer, drugim avionom, tako da je izgubio čitav dan - javio nam je čitatelj.

U CA priznaju da je na letu bilo problema - došlo je, tvrde, do indikacije kvara na jednom od tri sustava hidraulike Airbusa 320. Kako se to dogodilo u početnoj fazi leta, odlučeno je da se avion preventivno preusmjeri u polazišnu luku.

- Ponavljam, riječ je o prevenciji i sve je napravljeno u skladu s kompanijskim sigurnosnim procedurama i preporukama proizvođača zrakoplova za takve situacije. Sigurnost putnika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, a želimo im se ispričati zbog neplaniranog poremećaja u putovanju - rekao je Davor Janušić, glasnogovornik CA.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:22