SLUČAJ PREMIJERA PLENKOVIĆA

Članica Povjerenstva za sukob interesa: 'Ovo što premijer radi liči na odugovlačenje postupka'

Tatijana Vučetić
 Damir Krajač / CROPIX

"Dinamično je ovih dana u Povjerenstvu", kaže Tatijana Vučetić, članica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, kako prenosi N1.

Naime, premijer je podnio zahtjev da se predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković izuzme iz odlučivanja o slučaju premijera Andreja Plenkovića u aferi Hotmail.

Tatijana Vučetić je komentirala: "Ovo što je jučer premijer podnio zahtjev je njegovo legitimno pravo, ali kad se takve stvari događaju u zadnji trenutak može se smatrati da je stvar u odugovlačenju postupka i nekako mi se čini da na to sliči".

Što se tiče sličnosti sa slučajem Martine Dalić, Vučetić kaže da je "to odluka koja je na ročištu usmeno objavljena".

"Mi nemamo obrazloženje kojim se sutkinja rukovodila ni ne znamo što piše u odluci", govori.

Tko odlučuje o izuzeću predsjednice Povjerenstva? "To je pitanje svih pitanja. U Zakonu stoji da o izuzeću predsjednika kolektivnog tijela odlučuje tijelo koje provodi nadzor. Mi smo i neformalno kontaktirali profesore i sturčnjake upravnog prava. Podijeljeno je mišljenje koje bi tijelo trebalo biti nadležno. Neki misle da bi to trebao biti Sabor, odnosno Odbor koji kontrolira naš rad. Neki kažu Upravni sud, neki kažu ostali članovi Povjerenstva... U svakom ćemo slučaju uputiti zahtjev Saboru, a onda je na stručnjacima da utvrde tko je nadležan za odlučivanje", kazala je Vučetić, kako javlja N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:09