VJERAN TOMI

Ćorić: 'Ostajemo uz vođu Karamarka! Taj Petrov glumi većeg katolika od Pape'

Zagreb, 250216.
Trg svetog Marka, Sabor RH.
Sjednica Sabora zapocelo je raspravom o izvjescu o reviziji politickih stranaka i nezavisnih zastupnika za 2014. godinu.
Na fotografiji: Ladislav Ilici, Pero Coric i Culjak Tomislav.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / CROPIX

- Most je kontradiktoran. Oni su politička fikcija: nemaju ni odgovornosti, ni stranačke stege. Mi ostajemo uz našeg vođu Tomislava Karamarka - odgovorio je Pero Ćorić iz HSP AS HDZ-ovog koalicijskog partnera na pitanje kako će se postaviti ako Most ode do kraja u podršci opozivu potpredsjednika Vlade.

- Ostajemo uz vođu Karamarka. Nismo nikad nikoga izdali, pa nećemo ni njega. Uvjeren sam da Most trenutno nema snage za nove izbore, predosjećam da bi mogli ići na preslagivanje s ljevicom - prognozira Ćorić.

Ljuti ga jer šef HDZ Karamarko žešće ne reagira na prozivke iz Mosta.

- Smiješno mi je da je Božo Petrov daje ultimatum Tomislavu Karamarku. Zaista mi je to smiješno. Pravi se veći katolik od samog Pape. Osobno sam za nove izbore. I da sam Karamarko, vođa, ne bi više podnosio uvrede i poniženja. On ima obvezu zaštiti interese Domoljubne koalicije - dodaje Ćorić.

Smatra da "politiku vode ljudi koji govore tko je kome ukrao jaje".

- Mi Karamarka držimo za vođu. Ne smije nikako pristati na ultimatum iz Mosta da se povuče s mjesta potpredsjednika Vlade, bio bi to preveliki ustupak. Pa i Vrdoljakova žena posluje s HEP-om. No, mi smo osvojili vlast i šutimo. Vođa Karamarko treba preći u kontra napad i otvoriti Pandorinu kutiju. A ne da Most na mala vrata dovlači tripartitnu Vladu, i da postkomunistički kadrovi vladaju. Čekamo da vođa povuče slijedeći potez i zaustavi daljnju degradaciju sebe i svih nas - poručuje mu Ćorić koji nije zadovoljan ni s potezima premijera Tihomira Oreškovića.

- Vidjeli smo se na klubu kad je rekao da polaže račune Bogu i narodu. E, to mu ne pije vodu, jer mi smo ga postavili, a narod je glasao za našu koaliciju, stoga očekujemo da polaže račune nama - poručuje mu Ćorić

Izdvajamo