SUSRET U MOSTARU

Čović i novi veleposlanik SAD-a u BiH dali potporu integriranju u EU i NATO

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović
 REUTERS

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i novi veleposlanik Sjedinjenih Država u BiH, Eric George Nelson izrazili su u petak u Mostaru potporu što bržem integriranju Bosne i Hercegovine u Europsku uniju i NATO, a Čović je izrazio očekivanje i da će se izmijeniti izborni zakon kako bi se osiguralo legitimno političko predstavljanje.

Kako je priopćeno iz HDZ-a BiH, tijekom nastupnoga posjeta s američkim veleposlanikom, razgovarano je o potrebnim reformama kao i europskim integracijama i putu u NATO.

"HDZ BiH je potvrdio jasnu opredjeljenost za EU i NATO put i taj put nema alternativu", istaknuli su iz ove vodeće hrvatske političke stranke u BiH. Veleposlanik Nelson naglasio je također važnost i potporu putu Bosne i Hercegovine prema Europskoj uniji i NATO-u.

Dodaje se da je razgovarano i o provedbi izbornih rezultata kako bi se uspostavile učinkovite vlasti na svim razinama u BiH.

Isti izvor navodi da je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović prigodom susreta naglasio i nužnost izmjene izbornog zakona. Ova se stranka zauzima za pronalaženje učinkovita rješenja koja bi osigurala zaštitu načela legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda, sukladno europskim standardima i odlukama Ustavnog suda BiH.

Po istome izvoru ravnopravnost Hrvata treba zajamčiti kod utvrđivanja načina izbora članova Predsjedništva BiH te izaslanika u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:36