OŠTRA MINISTRICA

DIVJAK ODGOVORILA NA BOZANIĆEVU PREPORUKU O UKLJUČIVANJU CRKVE U ODGOJ I OBRAZOVANJE: 'U školama se uče znanstvene činjenice'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 20.12.2018. u 13:34

Zagreb, 051218. Markov trg.
Banski dvori.
129. sjednica Vlade Republike Hrvatske.
Na fotografiji: Blazenka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Blaženka Divjak

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u četvrtak je na poruku kardinala Josipa Bozanića o potrebi uključivanja Crkve u odgoj i obrazovanje djece odgovorila kako se u školama uče znanstvene činjenice, a uključivanje Crkve moguće je onoliko koliko to roditelji dopuštaju.

- Učenicima u školi trebaju biti dostupne znanstvene spoznaje i činjenice, a odgojnu komponentu škole ostvaruju u suradnji s roditeljima koji su i po zakonu i po Ustavu zaduženi za odgoj djece - poručila je Divjak uoči sjednice Vlade upitana za Bozanićevu poruku da u odgoj i obrazovanje djece treba uključiti i Crkvu.

Podsjetila je da su škole uređene zakonima i Ustavom, a svatko treba znati gdje završavaju njegove ovlasti.

- Sigurna sam da i Crkva to razumije - dodala je te podsjetila kako u školama ne smije biti nikakve diskriminacije, već se moraju promovirati ustavne vrijednosti.

Poruku o potrebi uključivanja Crkve u odgoj i obrazovanje djece Bozanić je uputio u srijedu na tradicionalnom susretu s ravnateljima predškolskih, osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova na području Zagrebačke nadbiskupije.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo