REKORDNI OŽUJAK

DO PONEDJELJKA SUNCE I VISOKE TEMPERATURE, A ONDA NOVA PROMJENA! Vakula objavio prognozu za početak idućeg tjedna, spominjao je snijeg

 
 Damjan Tadic, Tea Cimas / CROPIX

Danas će biti pretežno sunčano u unutrašnjosti ponegdje s malom do umjerenom naoblakom, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vjetar će na kopnu biti većinom slab. Na Jadranu će puhati umjerena, podno Velebita i jaka bura, sredinom dana i poslijepodne u okretanju na umjeren sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 15 i 20 stupnjeva Celzijevih.

Danas će u prvom dijelu dana bura još onemogućavati normalna prometovanja za osjetljive skupine vozila.

Sunčano i iznadprosječno toplo prevladavat će i sutra. DHMZ javlja da će vjetar na kopnu biti većinom slab. Na Jadranu će puhati umjerena, podno Velebita mjestimice i jaka bura, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od -1 do 3, na Jadranu između 8 i 12, a najviša dnevna uglavnom od 17 do 22 °C.

Pretežno sunčano i vedro, ali i sve toplije bit će do ponedjeljka. Ipak, meteorolog Zoran Vakula savjetuje slojevito odijevanje jer će jutarnje temperature zraka još biti vrlo niske, oko nule, a pri tlu i oko minus pet stupnjeva, uz mjestimičan mraz, dok će poslijepodne biti gotovo 20 stupnjeva Celzijevih.

Sutra je po nizinama u unutrašnjosti jošmoguć slabiji mraz, a tijekom vikenda je moguća i kratkotrajna magla. Ipak, vikend će biti iznadprosječno topao sa svibanjskim temperaturama. Ovaj je ožujak u mnogim hrvatskim krajevima među onim najtoplijima u poznatoj povijesti vremena, a ponegdje čak i rekordan, javlja HRT.

Proljetne temperature ipak neće potrajati dugo pa će tako već početkom novog tjedna uslijediti još jedna promjena vremena s kišom, grmljavinom, jakom i olujnom burom, a u gorju i snijegom.

Naoblačit će se gotovo sigurno već u ponedjeljak, uz jačanje sjevernog i sjeveroistočnog vjetra. Još jača promjena vremena očekuje se u utorak, javlja HRT-ov meteorolog Zoran Vakula i dodaje da će u utorak u gorju opet biti snijega, a na Jadranu pljuskova s grmljavinom te jaka bura, mjestimice i olujna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:53