POVREDA TAJNOSTI POSTUPKA

DORH POLICIJI NALOŽIO POKRETANJE IZVIDA ZBOG OBJAVLJENIH TRANSKRIPATA IZ AFERE SMS 'Želimo znati tko je podatke iz tajne istrage dostavio medijima'

 CROPIX

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo policiji je naložilo provođenje izvida zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela odavanja službene tajne iz članka 300. Kaznenog zakona i kaznenog djela povrede tajnosti postupka iz članka 307. Kaznenog zakona. Takav potez je povučen, kako je priopćeno, temeljem teksta objavljenog u tjedniku Nacional od 30. travnja 2019. "Transkripti o špijuniranju".

- Izvidi su naloženi u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je došlo do odavanja podataka koji se odnose na kazneni predmet u kojem je državno odvjetništvo odredilo tajnost istraživanja, a koji su potom objavljeni u navedenom članku, te otkrivanja osoba koje su te podatke odale. Izvidima će se provjeriti i navodi iz podneska jedne od žrtava, u kojem se također iznose sumnje na počinjenje kaznenog djela odavanja službene tajne iz članka 300. Kaznenog zakona, navodi se u priopćenju.

U spomenutom tekstu objavljena je prepiska iz afere SMS, u koju su involvirani zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, njegov brat Jozo Brkić, bivši policijski informatičar Franjo Varga i nekadašnji vozač ministra poljoprivrede, ujedno i kum Milijana Brkića, Blaž Curić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 23:30