KAŠTEL-DRAGONJA

DRAMA U SLOVENIJI, ZATVOREN GRANIČNI PRIJELAZ KAŠTEL-DRAGONJA Promet blokiran u oba smjera, slovenska policija provjerava ima li bombe u autobusu

 
Ilustracija
 CROPIX

Promet u oba smjera na graničnom prijelazu u Istri Plovanija-Dragonja u četvrtak krajem prijepodneva opet je normaliziran, nakon što je čitavo jutro bio zatvoren za sav promet u oba smjera zbog sumnje da se u autobusu na redovnoj liniji Pula-Trst nalazi eksplozivna naprava.

Osobna vozila bila su preusmjerena na granični prijelaz Sečovlje, odnosno Plovanija s hrvatske strane, dok za teretna vozila nije bilo obilaznog puta. Hrvatski autoklub kratko je izvijestio kako je granični prijelaz Kaštel zatvoren 'zbog tehničkih problema'.

Granični prijelaz, kako je javila slovenska policija, zatvoren je jutros u 8.40 sati kada je pokrenuta istraga, a ponovno je pokrenut u 11 sati i 45 minuta.

Slovenski su mediji najprije javljali da je do zaustavljanja prometa došlo kako bi policija provjerila jesu li istinite prijetnje jednog od putnika, hrvatskog državljanina, da je u autobusu bomba, što se nije pokazalo točnim.

Glasnogovornik PU Koper, Dimitrij Marušić, kazao je za Jutarnji kako je policijski službenik pri pregledu autobusa uočio kod nogu jednog od putnika sumnjivu napravu te su ga odveli na stranu i trenutno se nalazi na obradi u Policijskoj postaji u Kopru. Eksploziv nije pronađen, a radi se o hrvatskom državljaninu.

Autobus je, kako saznaje Jutarnji vlasništvo rovinjskog prijevoznika Črnja tours koji je bio na redovnoj liniji Trst-Pula. Autobus i putnici pušteni su, a zadržana je samo osoba koja je imala kod sebe sumnjiv paket. Neslužbeno doznajemo da se navodno radi o 22-godišnjaku iz Poreča.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:15