SANADEROV ESTRADNI POŠTAR

Dražen Žanko: Spreman sam iznijeti ISTINU o HDZ-ovim kovertama

'Kolegama bih povremeno odnio koverte, ali nisam znao koliko je u njima', tvrdi Žanko, autor pjesme 'HDZ zna' koja je 2007. postala HDZ-ova himna
 Arhiva

SPLIT - Odgovarajući na optužbe bivše HDZ-ove blagajnice Branke Pavošević iz njezinog istražnog iskaza koji je u utorak pročitan u nastavku suđenja 'Fimi-media' , s obzirom da se Pavošević odlučila braniti šutnjom, kantautor i pjevač Dražen Žanko izjavio je za Slobodnu Dalmaciju da nije imao veze s plaćanjem estradnih umjetnika iz HDZ-ovih 'crnih fondova', osim što bi im "ponekad, kao kolega kolegi, odnio koverte", bez da je znao koliki je iznos u njima.

- Moja je uloga u cijeloj priči s HDZ-om bila umjetnička – pisao sam pjesme, kreirao program, ali nikada nisam govorio s izvođačima o novcima, niti sam ugovarao gaže, tvrdi Žanko, autor pjesme 'HDZ zna' koja je 2007. postala HDZ-ova himna.

Prema iskazu Branke Pavošević, u vrijeme kad je 'crnim fondovima' upravljao bivši glasnogovornik stranke i Vlade Ratko Maček, ona je Žanku davala dio novca koji je on koristio za plaćanje raznih pjevača u iznosima od 200 do 300 eura po nastupu, prenosi Slobodna Dalmacija .

- Ako me zovu nadležne institucije koje su za to zadužene, a do sada me nisu zvale, odazvat ću se pozivu i reći sve što će me pitati. Ako oni misle da o tome treba obavijestiti javnost, onda ćete vi to saznati, izjavio je Žanko.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SLOBODNE DALMACIJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 03:42