DRONOVI

Ekipa Vojno-obavještajne satnije HV-a pobijedila na natjecanju u upravljanju bespilotnim letjelicama

 A. Ljubanović / MORH

Ekipa Vojno-obavještajne satnije Hrvatske kopnene vojske osvojila je prvo mjesto u ukupno tri discipline na „Natjecanje u upravljanju bespilotnih letjelica“ ovog vikenda u Osijeku, priopćeno je u ponedjeljak iz Ministarstva obrane RH (MORH).

Natjecanje je održano u povodu Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Hrvatskoj, 21. i 22. veljače.

Na Natjecanju u upravljanju bespilotnih letjelica su, uz pripadnike Hrvatske vojske, sudjelovale ekipe Ravnateljstva civilne zaštite Osijeka i Vukovara, Hrvatske gorske službe spašavanje te Dobrovoljno vatrogasnog društva Našice.

Ekipa Vojno-obavještajne satnije Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske osvojila je prvo mjesto u sveukupno tri discipline.

Prva disciplina je bila rad na nepoznatom terenu, gdje posada bespilotne letjelice za 20 minuta treba pronaći deset oznaka; druga disciplina odnosila se na potragu za nestalom osobom, a treća je bila ispit brzine i spretnosti u savladavanju prepreka.

„Konkurencija je bila velika, ekipe su odlično uvježbane. Ovo natjecanje je bilo test naših sposobnosti i prilika da naučimo i razmijenimo iskustva sa civilnim službama“, rekao je skupnik Andrej Matijević, član pobjedničke ekipe Hrvatske kopnene vojske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 08:31