IZBOR HDZ-a

EKSKLUZIVNO: OVO JE 14 SIGURNIH MINISTARA Bernardica Juretić vodi socijalnu politiku, Crnoji ipak branitelji! Ima još imena koja će vas iznenaditi...

 CROPIX/HDZ

Jutarnji je list ekskluzivno saznao 14 sigurnih imena buduće hrvatske vlade iz redova HDZ-a.

Od ranije je poznato da će ministar financija biti Zdravko Marić. U fotelju ministra zdravlja sjesti će zadarski nefrolog dr. Dario Nakić.

Resor kulture dobiva Zlatko Hasanbegović, a Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Ministarstvo obrane vodit će Josip Buljević. Očekivano, ministar vanjskih poslova biti će Miro Kovač, a znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar.

U fotelju ministra branitelja ipak će sjesti Mijo Crnoja, dok će resor turizma voditi Anton Kliman.

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja biti će Lovro Kušćević. Ministarstvo socijalne politike i mladih voditi će Bernardica Juretić, a regionalni razvoj i fondove EU-a Tomislav Tolušić.

Ministrica rada i mirovinskog sustava bit će dr. Nada Šikić, a ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Podsjetimo, trenutno se u središnjici Hrvatske demokratske zajednice na Trgu žrtava fašizma održava sjednica Predsjedništva HDZ-a.

Goran Mehkek / CROPIX
Zagreb, 210116. Trg zrtava fasizma.HDZ.Sjednica predsjednistva HDZ-a.Na fotografiji: Bozidar Kalmeta.Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Božidar Kalmeta (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Na sjednicu su stigli Božidar Kalmeta, Dubravka Šuica, Gordan Jandroković, Josipa Rimac, Oleg Butković, Davorin Mlakar, Milan Kovač, Ivan Šuker, Darko Milinović i drugi.

Goran Mehkek / CROPIX
Zagreb, 210116. Trg zrtava fasizma.HDZ.Sjednica predsjednistva HDZ-a.Na fotografiji: Josipa Rimac.Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Josipa Rimac (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Goran Mehkek / CROPIX
Zagreb, 210116. Trg zrtava fasizma.HDZ.Sjednica predsjednistva HDZ-a.Na fotografiji: Darko Milinovic.Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Darko Milinović (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Uoči sjednice Gordan Jandroković prokomentirao što očekuje od sutrašnje sjednice Sabora na kojoj će mandatar Orešković predstaviti ministre i program vlade.

- Vidjet ćemo kako će proći. Od njih smo svašta vidjeli u ove četiri godine, a nadam se da će biti dovoljno dostojanstva i pameti da ne rade probleme. Očekujemo kontruktivnu i civiliziranu raspravu te to očekujemo i od političkih protivnika - rekao je Jandroković, prenosi HRT.

Nakon završetka sjednice predviđene su izjave za medije, a iz HDZ-a su najavili kako će se u 12 sati u hotelu Sheraton mandatar Tihomir Orešković obratiti javnosti vezano uz sastav nove Vlade.

Naime, Orešković te čelnici MOST-a i HDZ-ove koalicije usuglasili su se jučer oko svih imena ministara u novoj hrvatskoj vladi koja bi trebala biti predstavljena javnosti tijekom današnjeg dana.

U međuvremenu su iz Mosta nezavisnih lista izvijestili kako će u 15,30 sati održati konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti ministre koje su predložili mandataru Tihomiru Oreškoviću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:35