SJELA OVRHA

FINANCIJSKI PROBLEMI POZNATOG NOGOMETAŠA Kuća Boška Balabana na Šalati završila na bubnju

Vrijednost kuće i zemljišta ukupne površine 730 kvadrata na zagrebačkoj Šalati procijenjena je na 3,5 milijuna kuna
 Ranko Šuvar / CROPIX

Nekretnina u vlasništvu nogometaša Boška Balabana, točnije kuća od 104 četvorna metra u Wickerhauserovoj ulici na zagrebačkoj Šalati, završila je na bubnju pa je moguće da će u studenome, za kada je zakazana njena prodaja, obitelj Balaban ostati bez te vrijedne nekretnine.

Ovu je informaciju Jutarnji list otkrio u Očevidniku nekretnina i pokretnina HGK u kojem je oglašen ovršni postupak za kuću i zemljište, sve skupa 730 četvornih metara, vrijedne 3,5 milijuna kuna, a koje će zainteresirani kupci u društvu sudskog ovršitelja prije kupovine moći pogledati 29. listopada.

Da je riječ o imovini Boška Balabana otkrili smo u zemljišnim knjigama, gdje se kao vlasnik nekretnine u Wickerhauserovoj ulici navodi osoba njegova imena i prezimena prijavljena na adresi Remetski kamenjak.

Kuća u Wickerhauserovoj ulici

Jutarnji je kontaktirao nogometaša kako bismo ga pitali zašto mu je imovina pod ovrhom, no nogometaš je uporno tvrdio da nije u pitanju njegova nekretnina.

- Ne, nemam pojma o čemu pričate. To je neki drugi Boško Balaban. Mi imamo nešto nekretnina po Istri, ali na toj adresi koju spominjete nemamo kuću - kratko je rekao i završio razgovor.

Ipak, podaci iz zemljišnih knjiga sugeriraju drukčije - Boško Balaban, vlasnik objekta u Wickerhauserovoj, u zemljišnim je knjigama zaveden kao prijavljen na adresi Remetski kamenjak, a detaljnijim uvidom u vlasništvo tog objekta na Remetama pronašli smo da stan glasi na Ivu Radić Balaban, njegovu suprugu i bivšu manekenku.

Nogometaša smo zato ponovno kontaktirali kako bismo ga pitali je li možda došlo do neke zabune, ali on se na drugi telefonski poziv nije javio. Ostaje, dakle, činjenica da je nogometaš ili uistinu vlasnik ovršenog objekta ili je pak njegov vlasnik neki drugi Boško Balaban, igrom slučaja također prijavljen na adresi na kojoj živi Iva Radić Balaban.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:26