BROD U GRUŠKOJ LUCI

FOTO: ABRAMOVIČEVA LUKSUZNA SUPERJAHTA U DUBROVNIK STIGLA PO GORIVO Opskrba je trajala 40-ak sati, a račun se mjerio u milijunima kuna

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 11.09.2017. u 22:34

Dubrovnik, 110917.
Jahta Eclipse u vlasnistvu Romana Abramovica dosla je po gorivo u dubrovacku Luku Gruz. Kako doznajemo naruceno je 750 tisuca tona sto je pola od kapaciteta spremnika goriva. Abramovica ce to kostati milijun eura.
Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
Tonči Plazibat / CROPIX

 

Jahta Eclipse u vlasništvu Romana Abramoviča došla je po gorivo u dubrovačku Luku Gruž, piše Dubrovački vjesnik.

Super dugačku jahtu od 163 metra vrijednu 340 milijuna eura Abramovič si je poklonio za novu 2010. godinu, a od karakteristika valja istaknuti težinu od 13,000 tona, širinu od 21 metra, te cijenu godišnjeg održavanja od 30 milijuna eura.

 

Jahta prima 62 gosta i 70 članova posade, a od sadržaja treba izdvojiti bazene, saune, kino dvorane, draguljarnice, frizerske centre, vrtiće, restorane, klubove i bolnicu.

Od dodatne "opreme" tu su dva helikoptera, podmornica, radari za detekciju projektila, spasilačka plovila i mnogi drugi sustavi osiguranja, piše Dubrovački vjesnik.

Točenje je trajalo navodno 40-ak sati, tijekom kojih se jahta opskrbila sa 750.000 litara goriva, što je Abramoviča moglo koštati oko 6,3 milijuna kuna.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo